Ο Μητσοτάκης διαψεύδει τις αποκαλύψεις για τις εν κρυπτώ συμφωνίες με την Ουκρανία
Να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του Ουκρανού προέδρου Β. Ζελένσκι, ο οποίος «κάρφωσε» την ελληνική κυβέρνηση
για τις συμφωνίες που έχουν στα σκαριά, επιχείρησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
Αναφερόμενος στο θέμα, ο K. Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας για την προστασία του εναέριου χώρου της εμπόλεμης χώρας λέγοντας πως «δεν θα μπορούσα να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση για την «ευρωπαϊκή άμυνα» λέγοντας ότι «είναι διαρκής η στήριξή μας στην Ουκρανία και έχει δρομολογηθεί ένα επίπεδο συζήτησης για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της στρατηγικής μας αυτονομίας με επένδυση στην ευρωπαϊκή άμυνα και είναι μια νέα προσθήκη στη συζήτηση που κάνουμε γιατί για πρώτη φορά ακουμπάμε το ζήτημα της χρηματοδότησης της κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας». Σημείωσε ακόμη ότι στο τραπέζι βρέθηκε επίσης και η πρόταση της Ελλάδος για την έκδοση ευρωομολόγου για την Ευρωπαϊκή άμυνα»».
Υποκρισία για «προστασία των αμάχων» την ώρα που στηρίζει το κράτος – δολοφόνο
Για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα εδώ και πέντε μήνες, την οποία η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά στηρίζουν, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο συμπερασμάτων για όσα συμβαίνουν στη Γάζα», το οποίο καλεί σε ανθρωπιστική παύση που οδηγεί σε εκεχειρία και προϋποθέτει την απελευθέρωση ομήρων».
Χωρίς να καταδικάζει τη βάρβαρη επίθεση του κράτους-δολοφόνου ο πρωθυπουργός είπε ότι «το μήνυμα είναι ότι κεντρική προτεραιότητα είναι η προστασία των αμάχων» και ότι μόνη οριστική λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η δημιουργία δύο κρατών, την ώρα που ούτε η κυβέρνησή του έχει προχωρήσει στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.
Αναθεώρηση της ΚΑΠ προς όφελος της “πράσινης” μετάβασης
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να μειωθεί η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία γύρω από την «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση αλλά και να θωρακισθεί το εισόδημα των Ευρωπαίων και κατ’ επέκταση Ελλήνων αγροτών.
Για την ακρίβεια που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα, επιχείρησε να παρουσιάσει ως «αντίδοτο», τις αυξήσεις-ψίχουλα που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι με αυτές θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός πάνω από τα 800 ευρώ ενώ σημείωσε πως συμπαρασύρει κι άλλα επιδόματα με απώτερο στόχο την δέσμευση της κυβέρνησης για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ.
Για το έγκλημα στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως υπάρχει «πολιτικοποίηση της τραγωδίας» και πως τις επόμενες ημέρες θα δημοσιοποιηθεί μία σειρά από δράσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για την «αναβάθμιση του σιδηροδρόμου».
ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr