kozanitvbanner1363x131pix

Malamas834pixx

MediRenatus834

MediaHome834p

1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Μεθυσμένοι με «το κρασί των δειλών»* στην «Ελλάδα 2.0» των «αρίστων»… | Γράφει ο Νίκος Δινόπουλος

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα «Αποδείχνεται πως η πάλη των τάξεων δημιούργησε τέτοιες συνθήκες και σχέσεις που έδωσαν τη δυνατότητα σε μέτρια και γελοία πρόσωπα να παίξουν το ρόλο του ήρωα».

(Καρλ Μαρξ, Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη).

Πρόσφατα επισκέφτηκε την περιοχή μας ο Υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης και πληροφορηθήκαμε:

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν κι ειπώθηκαν σήμερα κατά την επίσκεψή του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη  στην περιοχή σε σχέση με τον υγειονομικό χάρτη της Δ. Μακεδονίας (δείτε εδώ), ο Aντιπεριφερειάρχης Υγείας Δ. Μακεδονίας Α. Φούντογλου σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: «Δεν χρειάζεται να λες πολλά. Αφήνεις πρώτα τους άσχετους να ξεσπαθώσουν και τους κομπλεξικούς να βγάλουν τα απωθημένα τους και προχωράς σε αυτά που έχουν σημασία. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία κατάρτισης του νέου υγειονομικού χάρτη της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με μοναδικό στόχο την πραγματική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας. Θα αποτυπωθούν οι ανάγκες υγείας του πληθυσμού, θα μετρηθούν οι ποιοτικοί δείκτες όλων των δομών υγείας της περιφέρειας και θα γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις τόσο στην 3η ΥΠΕ όσο και στο Υπουργείο Υγείας με βασικό γνώμονα το τι χρειάζονται πραγματικά οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και όχι το τι πιστεύει ο κάθε Λωλοστεφανάκος αυτής της περιοχής. Και δεσμευόμαστε πως αυτή τη φορά ο υγειονομικός χάρτης θα υλοποιηθεί. Είτε χαλάσουμε τη ζαχαρένια κάποιων είτε όχι»!. [kozan.gr]

Για τις προτάσεις που θα γίνουν καλό είναι να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε πως:

«[…] Οι προτάσεις [που] προέρχονται από μια τάξη ανθρώπων, των οποίων τα συμφέροντα δεν ταυτίζονται ποτέ με αυτά της χώρας, που έχουν γενικά συμφέρον να εξαπατούν, ακόμα και να καταπιέζουν τη χώρα, και οι οποίοι, για το λόγο αυτόν, σε πολλές περιπτώσεις και την εξαπάτησαν, αλλά και την καταπίεσαν». [Άνταμ Σμιθ, «Έρευνα για τη φύση και τις αιτίες του πλούτου των εθνών»].

Και για όσους έχουν αμφιβολίες γι’ αυτό που γράφει ο Άνταμ Σμιθ:

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε Υγειονομικούς: «Κάφροι» «Ανθρωπάκια» - Άδωνις Γεωργιάδης κατά Υγειονομικών: «Ασήμαντα ανθρωπάκια»

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ζωντανή μετάδοση στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης καθώς υγειονομικοί τον αποδοκίμαζαν.

«Δεν είναι σωστό να φωνάζετε την ώρα που διαβάζεται η ευχή από τους ιερείς. Δεν μπορείτε να λέτε "ου", είναι βλάσφημο. Μεγάλη Τρίτη, Φωνή στην ελληνική δημοκρατία δεν έχετε μόνο εσείς, έχουμε και εμείς. Δεν είστε μόνο εσείς εκλεγμένοι, είμαι και εγώ που έχω πάρει 68.000 σταυρούς»

[…]

«Αντί να κάνετε αυτά τα καφριλίκια, αν θέλει ένας από εσάς να έρθει να μιλήσει, αν έχετε τα κότσια ελάτε εδώ. Σήμερα έχετε έρθει εδώ να διαμαρτυρηθείτε και να φωνάζετε σαν τους κάφρους, σε τι πράγματα, στα εγκαίνια του νέου κτηρίου του ΕΚΑΒ. Δεν σας φοβόμαστε καθόλου, είστε μία χούφτα, δεν εκπροσωπείτε κανέναν».

[…]

Στην πρόκληση Γεωργιάδη ότι κανείς από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται δεν τολμά να μιλήσει απάντησε η γιατρός και στέλεχος της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Ζήνα Κακναβάτου. 

«Δεν είμαστε κάφροι, είμαστε εξαγριωμένοι, είμαστε οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, είμαστε αυτοί που μαζί με τους ΕΚΑΒίτες κάθε μέρα βλέπουμε τι γίνεται. Αυτοί που αντί να υπάρχουν διασώστες στα ασθενοφόρα, βλέπουμε να έρχονται οι φαντάροι που δεν έχουν καμία εκπαίδευση. Αντί να υπάρχει αυτό που πρέπει να υπάρχει εμείς βλέπουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτό ήρθαμε να διαδηλώσουμε, κάφροι δεν είμαστε.

 

Είμαστε αυτοί που αν ζητήσουν να κάνουμε μία μαστογραφία θα πρέπει να την κάνουν το Νοέμβριο. Ξέρετε γιατί; Γιατί ενώ υπήρχε μία ακτινολόγος στο ΙΚΑ, σήμερα δεν υπάρχει.

 

Είμαστε αυτοί που γράφουμε τους υπερήχους στους ασθενείς μας και δεν μπορούν να τις κάνουν γιατί δεν υπάρχει κάποιος. Αυτοί είμαστε, για αυτό φωνάζουμε και ζητάμε καλύτερη υγεία».

Για τις πλατωνικές δηλώσεις, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, υποκριτικούς φανφαρονισμούς, θέσεις (sic), όλα χωρίς αντίκρισμα κλπ. των «κεντροδεξιών» - «κεντροαριστερών», «ακροδεξιών – φασιστικών» και «αριστερών» κομμάτων του αστικού μπλοκ που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία και στην αντιπολίτευση για απάντηση προσφεύγω στον Μανόλη Αναγνωστάκη:

«Όλοι αυτοί οι πολεοδόμοι, φιλόσοφοι, οικονομολόγοι, καθηγητές κτλ. που γράφουν, συζητούν, αγορεύουν σε συνέδρια και σεμινάρια για τη βαρβαρότητα των πόλεων, τη μαζοποίηση, την αλλοτρίωση, το αδιέξοδο του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού, από προοδευτική πάντα σκοπιά, αριστερή και συνήθως άκρως ριζοσπαστική - πόσο βολεμένοι οι ίδιοι σε θέσεις με γερούς μισθούς και επιμίσθια, με παροχές και ταξίδια, πόσο δεμένοι οι ίδιοι με το σύστημα που καταριούνται και, υποτίθεται, αγωνίζονται για την ανατροπή του, πόσο βέβαιοι τελικά πως τίποτα ευτυχώς δεν κινδυνεύει ν' αλλάξει, τουλάχιστο στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Με προκαλούν» είπες».

Και στον Βάλτερ Μπένγιαμιν:

«Μια ειρωνεία που τα ξέρει όλα νομίζει πως έχει βρει περισσότερα σ' αυτά τα υποτιθέμενα στερεότυπα από ό,τι στα ίδια τα πράγματα· κάνει μεγάλη φασαρία για την ένδειά της και μετατρέπει το κενό που χάσκει με στόμα ανοιχτό σε πανηγυρισμό.

[...]

Έτσι, ο Ακτιβισμός μπόρεσε να επιβάλλει την εικόνα μιας οιωνεί αταξικής κοινής λογικής πάνω στην επαναστατική διαλεκτική. Ήταν, τρόπον τινά, η εβδομάδα εκπτώσεων του πολυκαταστήματος αυτής της ιντελιγκέντσια. Ο Εξπρεσιονισμός ανέδειξε την επαναστατική χειρονομία, το υψωμένο χέρι, τη σφιγμένη γροθιά, μόνο που ήταν από χαρτόνι».

Παρ’ όλα αυτά οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις των κομμάτων του αστικού μπλοκ εξουσίας και οι υποτακτικοί τους (δημοσιοκάφροι, δημοσιολόγοι, καθηγητές επιστήμονες κλπ.), -υπηρέτες υποκριτές ήταν, υπηρέτες υποκριτές παραμένουν-, τα κατάφεραν: στην πλειοψηφία της η «κοινή γνώμη», αφιονισμένη από αυτούς που με υπερβάλλοντα ζήλο κατεδάφιζαν και κατεδαφίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υμνώντας τις ιδιωτικές δομές υγείας και τα «αγαθά» της ιδιωτικής ασφάλισης, απαιτούσε να απολυθούν οι «βολεμένοι», oi «χαραμοφάηδες», οι «τεμπέληδες» -και άλλα εξίσου «ωραία»- του δημόσιου τομέα…

(Παρένθεση: Βρίσκοντας καταφύγιο στις υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου και έχοντας νοσηλευτεί σ’ αυτό οφείλω να καταθέσω και να αναγνωρίσω την υπερπροσπάθεια, την υπομονή, το ενδιαφέρον των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των εργαζομένων. Για την όποια ταλαιπωρία μόνον αυτοί δεν φέρουν την ευθύνη).

Είναι πολλοί αυτοί που δεν θυμούνται και δεν γνωρίζουν γιατί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και το κοινωνικό σύστημα ασφάλισης βρίσκονται στην κατάσταση που βρίσκονται; Είναι πολλοί αυτοί που δεν θυμούνται και δεν γνωρίζουν τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, εφαρμόζονται και ποιοι τις εφάρμοσαν και τις εφαρμόζουν για να φτάσουμε ως εδώ;

 

Για όσους ακόμα δεν θυμούνται και δεν γνωρίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας -(εμάς την πλέμπα, τους «Κάφρους», τα «Ασήμαντα ανθρωπάκια», τους «άσχετους», τους «κομπλεξικούς», τους «Λωλοστεφανάκους» κατά πως μας αποκαλούν οι αρμόδιοι, οι υπεύθυνοι (sic)- μας πληροφορούν:

«Την ώρα που το Νοσοκομείο μας στενάζει από την προσέλευση ασθενών,  και οι αναμονές σε  ραντεβού  φτάνουν ως τον Αύγουστο, οι  εργαζόμενοι γιατροί εξουθενωμένοι από την υπερεφημέρευση,  οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό που εξουθενωμένοι βγάζουν τις βάρδιες, τα τμήματα όπως η ΜΕΘ με σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, η χειρουργική με προβλήματα στα επείγοντα, η μοναδική ψυχιατρική κλινική στη Δυτ. Μακεδονία η οποία είναι στα όρια της , οι υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, οι δευτερογενείς διακομιδές, ιδιωτικοποιούνται σταθερά, τα  απογευματινά χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία  επί πληρωμή, οι ασθενείς που βάζουν για εξετάσεις και φάρμακα το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη»

Και από τον Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής του Μαμάτσειου Μιχαήλ Δουλγεράκη από ανάρτησή του στο facebook μαθαίνουμε:

«Έχω μία εύλογη απορία και σπάω το κεφάλι μου, θα μου απαντήσει κανείς; Η ΜΕΘ Κοζάνης είναι υποστελεχωμένη από ιατρικό προσωπικό, έχουν απομείνει δύο μόνο γιατροί και μετακινούνται γιατροί από Θεσσαλονίκη για να καλύψουν τις εφημεριακές ανάγκες… Η ΜΕΘ Πτολεμαΐδας έχει δύο εντατικολόγους η οποία είναι κλειστή από τον Οκτώβριο.. Γιατί δεν μετακινούνται αυτοί στην ΜΕΘ Κοζάνης;» [kozan.gr]

Παρ’ όλα αυτά πολιτευτές, φορείς, τοπικοί παράγοντες, βουλευτές, εκλεγμένοι στους δήμους και στην περιφέρεια της Δ. Μακεδονίας μας ενημερώνουν πως «κατόπιν ενεργειών τους, παρεμβάσεών τους, επιστολών τους, συναντήσεών τους» και με ότι άλλο γεννάει η ανεξάντλητη φαντασία τους, στα πολλά και μεγάλα ζητήματα θα δοθεί εν καιρώ η δέουσα λύση… Δεν τολμούν να αρθρώσουν -έστω και σε ένα από τα πολλά δελτία τύπου- κάποιο αίτημα, να πιέσουν την κυβέρνηση -έστω και για επικοινωνιακή σκοπιμότητα- για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, τις ελλείψεις σε γιατρούς, σε νοσηλευτικό προσωπικό και την κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας.

Και για όσους δεν θυμούνται και δεν γνωρίζουν για την κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) μπορούν να μάθουν περισσότερα εδώ: «ΕΣΥ: Πλήρης διάλυση – Μόλις 3,8 νοσηλευτές ανά 1.000 κατοίκους στην Ελλάδα

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ ανέδειξε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού, με στοιχεία του... ΟΟΣΑ!»

***

Ζούμε στην «Ελλάδα 2.0» του «επιτελικού κράτους» των «αρίστων» που «ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης», της «ανάπτυξης», που μας θέλουν ατομιστές, «μοναχικούς καταναλωτές αγαθών, υπηρεσιών, πληροφοριών και πολιτικών προϊόντων (κόμματα και σελέμπριτι πολιτευτές)»…· σ’ αυτή την Ελλάδα δεν υπάρχουν σκάνδαλα (Novartis, Siemens, υποκλοπές, Τέμπη, πλημύρες, πυρκαγιές,…), όλα είναι σκευωρίες· σ’ αυτή την Ελλάδα «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει»…κατά δήλωση κυβερνητικού στελέχους της ΝΔ.

Σ’ αυτή την Ελλάδα αφού οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του αστικού μπλοκ χρεωκόπησαν τη χώρα, χωρίς αιδώ αποφάνθηκαν πως «όλοι μαζί τα φάγαμε» και γι’ αυτό έπρεπε να υποστούμε όσα έχουμε υποστεί… Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ πως «όλοι μαζί τους σκοτώσαμε» στα Τέμπη…

Ποια είναι η Ελλάδα 2.0 που «ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» μας το κάνει γνωστό με ακραίο κυνισμό ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης:

«Με το κράτος, όταν αυτό αποφασίζει να κάνει κάτι, δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Θα τον ισοπεδώσει» δήλωσε μιλώντας στον Σκάι. [newsbreak.gr]

Σ’ αυτή την Ελλάδα «Ελλάδα 2.0» του «επιτελικού κράτους» των «αρίστων», και για όσους από εμάς έχουμε αμφιβολίες πως «ηγείται της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» ιδού οι νέες πρωτοπόρες ανακαλύψεις στα μαθηματικά:

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας: «Αφού έκανε μια αναφορά στην ακρίβεια -μιλώντας στα Παραπολιτικά- κατέληξε να πει ότι «Ήδη στα σούπερ μάρκετ τα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός σε σχέση με πέρυσι έχει σχεδόν μηδενιστεί».

Αλλά εδώ χρειάζεται η δημιουργική φαντασία του κατά τα όλα άξιου κυβερνητικού στυλοβάτη:

«Έχουμε μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων κατά, περίπου, 40%, δηλαδή από το 8,3 % που ήταν έχει φτάσει κοντά στο 5%, βεβαίως δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε που είναι να πάμε και κάτω από το 2%». Ας ξεκινήσουμε από το βασικό, πως ο πληθωρισμός παρατηρείται εδώ και χρόνια, οπότε μια σύγκριση με το πέρσι είναι μάλλον για ομάδα εργασίας και στατιστικές μελέτες όχι για τους πολίτες που βλέπουν συνέχεια άνοδο των τιμών. Δευτερευόντως το 40% μείωσης -αν υπάρχει (που δεν υπάρχει)- προϋποθέτει ήδη ένα 60% υπαρκτής αύξησης που προστέθηκε στα προηγούμενα χρόνια. Και μετά το ευχολόγιο που το 8,3 θα φτάσει το 5 και μετά στο 2…». [documentonews.gr]

«Με το στόμα ανοιχτό έμειναν» οι Έλληνες πολίτες όταν άκουσαν τον υπουργό ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα, να τους εξηγεί σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, [στον ΣΚΑΪ], ότι το αρνί που δυσκολεύονται να αγοράσουν οι πολίτες για το Πάσχα, δεν είναι ακριβό αλλά… βαρύ!

«Ένα αρνί από ένα αρνί ή ένα αμνοερίφιο από ένα άλλο έχει διαφορά σε ό,τι αφορά το βάρος. Ένα πιο βαρύ προφανώς αρνί θα είναι πιο ακριβό από ένα πιο ελαφρύ, ένα πιο μικρό». [anixneuseis.gr]

Και ο υπουργός υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης:

«Ο κ. Γεωργιάδης λοιπόν προφανώς επειδή δεν φαίνεται το κόμμα του να συγκεντρώνει «ικανό» ποσοστό σε αυτές τις εκλογές, έκανε τη δική του μαθηματική αναγωγή, ή φιλοσοφική υπέρβαση.

«Τον Μάιο του 2019 η Νέα Δημοκρατία πήρε στις ευρωεκλογές 33%. Τον Ιούλιο του 2019 πήρε στις εθνικές εκλογές 40%. Άρα, το 33% των ευρωεκλογών ισούται, ισοδυναμεί με 40% στις εθνικές εκλογές. Αυτό δεν είναι θεωρία. Είναι αποδεδειγμένα μαθηματικά. Άρα εάν η Νέα Δημοκρατία πάρει τώρα 33%, θα έχει πάρει 40%. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις εκλογικές της δυνάμεις όπως είχε πάρει ένα χρόνο πριν». [x.com]

«Ο Aldous Huxley μιλώντας στο Επιστημονικό Συμπόσιο «Ο άνθρωπος και ο πολιτισμός: ο έλεγχος του νου», στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο (28-30 Γενάρη 1961)

Η τέλεια δικτατορία θα έχει την εμφάνιση της δημοκρατίας. Μια φυλακή χωρίς τοίχους στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Ένα σύστημα δουλείας όπου, χάρη στην κατανάλωση και τη διασκέδαση, οι δούλοι θα αγαπήσουν τη δουλεία τους...
Σε μία από τις επόμενες γενιές θα υπάρξει μια φαρμακολογική μέθοδος που θα κάνει τους ανθρώπους να αγαπούν την υποτέλεια τους και συνεπώς να παράγουν δικτατορίες... χωρίς να δακρύζουν. Δημιουργώντας ένα είδος ανώδυνου στρατοπέδου συγκέντρωσης για ολόκληρες κοινωνίες, έτσι ώστε οι άνθρωποι θα στερούνται στην πραγματικότητα τις ελευθερίες τους, θα απομακρύνονται από αυτές, αλλά θα το απολαμβάνουν, γιατί θα αποσύρονται από οποιαδήποτε επιθυμία εξέγερσης, λόγω προπαγάνδας, πλύσης εγκεφάλου, ή με φαρμακολογικές μεθόδους».


UC San Francisco, Library, University Archives, Aldous Huxley, 1961 "lecture to California Medical School in San Francisco"

***

Ανεμολόγιο - Κώστας Τριπολίτης

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε

είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα

και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε

στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε

άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες

μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε

τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε

είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος

ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε

κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε

τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα

όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε

και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα

τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο

την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα

την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε

είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα

και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε

στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε

άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες

μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε

τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε

είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος

ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε

κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε

τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα

όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε

και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα

Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα

τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο

την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα

την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο

_____________________

*Μενέλαος Λουντέμης

 

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).