Κάλεσμα από τον Σύλλογο Γυναικών Πτολεμαΐδας στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι αγρότες της περιοχής μας την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 17:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας
Εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι
Ο σύλλογος γυναικών Πτολεμαΐδας μέλος της (ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες
του καθημερινού μόχθου να συμμετέχουμε μαχητικά στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν οι αγρότες της περιοχής μας την
Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 17:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.
Ο σύλλογος γυναικών Πτολεμαΐδας , συμπαραστεκόμαστε στους αγρότες μας, που κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενωμένοι, βγαίνοντας με τα τρακτέρ στο δρόμο και στήνοντας μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, για να διεκδικήσουν την επιβίωση τους στα χωράφια τους και στα χωριά τους.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις αγρότισσες
που έχουν πάρει τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα !
Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών αφορά όλες τις γυναίκες στις πόλεις και την ύπαιθρο, όπως και τις οικογένειές μας. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας γιατί μας ενώνει η ανάγκη για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα. Γιατί και στις πόλεις και στα χωριά βιώνουμε τα ίδια βάσανα που μας φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική με την ακρίβεια, τη φοροληστεία, το αποδεκατισμένο και εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας, τις τεράστιες ελλείψεις στην πρόληψη από τις φυσικές καταστροφές και στην προστασία της ζωής μας, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος.
Είμαστε δίπλα στους αγρότες και τις αγρότισσες και στο δίκαιο αγώνα τους.
Δεν ανεχόμαστε οι αγρότες να πουλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ οι αγροτοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι την ίδια ώρα θησαυρίζουν πουλώντας τα πολλαπλάσια και απογειώνοντας την ακρίβεια για τον λαό.
Δεν δεχόμαστε οι αγρότες να χρυσοπληρώνουν τα εφόδια και το πετρέλαιο και οι Έλληνες εφοπλιστές να έχουν αφορολόγητο. Αυτή η πολιτική πετάει τους αγρότες μας έξω από τα χωράφια τους και οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων.
Καταγγέλλουμε την καταστολή που επέλεξε σαν απάντηση η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών! Η προσπάθεια του κράτους να φιμώσει κάθε φωνή που διεκδικεί δεν θα περάσει. Άλλωστε η λογική που έχει εδώ και χρόνια υιοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις ενάντια στον «εχθρό λαό», αποδεικνύει πόσο φοβούνται τους διεκδικητικούς μας αγώνες.
Ο συλλογικός και μαζικός αγώνας των αγροτών και των αγροτισσών με την αλληλεγγύη όλου του λαού είναι η μόνη απάντηση για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει κόντρα στις επιπτώσεις της ΚΑΠ και της πολιτικής των κυβερνήσεων.
Διεκδικούμε μαζί με τους αγρότες τα δίκαια αιτήματα τους:
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής που προκάλεσαν οι μεγάλες ζημιές από καιρικά φαινόμενα και ασθένειες. Αντίστοιχα για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις ζωονόσους, την καραντίνα.
- Συγκεκριμένα στα μήλα, ροδάκινα, κεράσια, αμπέλια και αμύγδαλα να δωθούν αποζημιώσεις για το χαμένο εισόδημα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον ενίσχυση στα καλαμπόκια, στα σιτηρά και στα βιομηχανικά φασολάκια και αρακά τα οποία επλήγησαν από τους καύσωνες. Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για την απώλεια εισοδήματος λόγω της καραντίνας και την απαγόρευση να σφάζουν.
- Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία, 7 λεπτά/Kwh στο ρεύμα με κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι οι μόνοι που πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς να καθορίζουν οι ίδιοι την τιμή και όχι μόνο δεν καρπώνονται την υπεραξία που παράγουν αλλά πωλούν με ανοιχτές τιμές πολλές φορές κάτω του κόστους παραγωγής.
- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που αφορούν τις δηλώσεις ζημιάς του προηγούμενου διαστήματος.
- Να πληρωθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλα τα προϊόντα που είχαν χαμηλή παραγωγή και δεν καλύπτουν το πλαφόν λόγω των καιρικών συνθηκών και νόσων. Να πληρωθεί η συνδεδεμένη καλαμποκιού σε όλους ανεξαρτήτως χάρτη.
- Στήριξη των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων για το απαραίτητο εργατικό δυναμικό όπως οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι.
Όλοι την Πέμπτη 6 Φλεβάρη στις 17:00 στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.
Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα,
όπλο μας η αλληλεγγύη!