Τέμπη: Το (υπό αμφισβήτηση) πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ (που ήταν «ευαγγέλιο») και η συγκάλυψη
Είναι εντυπωσιακό «ξαφνικά» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, που ήταν «ευαγγέλιο για την εθνική αυτογνωσία»
(Σκέρτσος, δηλαδή Μητσοτάκης) αμφισβητείται, από τους πιο αρμόδιους, δηλαδή αυτούς που το παρουσίασαν.
Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσία του πορίσματος ήρθε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ να δηλώσει σε ΜΜΕ ότι προτίθεται να ζητήσει να αποσυρθεί το τμήμα το οποίο κάνει λόγο για πυρόσφαιρα. Αυτό και έγινε αργότερα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Τα ερωτήματικά που προκύπτουν από τις αλλαγές αυτές – και συνδέονται με το πανεπιστήμιο της Πίζας και έναν εκπρόσωπο του πανεπιστημίου της Γάνδης – είναι πολλά σε επίπεδο ανακολουθίας του ίδιου του Οργανισμού.
Για να αντιληφθεί κανείς γιατί γίνεται κάτι έχει σημασία να εξετάσει και σε ποια χρονική συγκυρία συμβαίνει αλλά και ποιους εξυπηρετεί.
Πριν τις εξελίξεις με το πόρισμα είχαμε μέρες τώρα τον «γνωστό», πλέον, κ. Δέδε. Ο πραγματογνώμονας Δέδες εμφανίστηκε στα ΜΜΕ και αμφισβήτησε το ενδεχόμενο ύπαρξης εύφλεκτης ύλης δηλώνοντας πως «αυτό είναι έωολο και αναπόδεικτο. Όταν κάνεις εικασία χωρίς στοιχεία, είναι κάτι που δεν μπορεί να σταθεί πουθενά, είναι απλώς μια θεωρία». Υπήρξαν αντιδράσεις από τους συγγενείς των θυμάτων. Η πρόεδρος του Συλλόγου Τέμπη 28.2.2023, Μαρία Καρυστιανού, τον ρώτησε ευθέως, με ανάρτηση της: «Ποια είναι τα αληθινά σας κίνητρα;». Επίσης, έθεσε επτά ερωτήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πατέρας θύματος των Τεμπών Παύλος Ασλανίδης.
Παράλληλα, η αμφισβήτηση πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα, ήρθε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ενώ ήταν «στριμωγμένη» για το έγκλημα στα Τέμπη, με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, προσπαθούσε να αλλάξει το κλίμα. Ο πρωθυπουργός, μόλις την Παρασκευή, μας ενημέρωσε ότι «έχει έρθει η σειρά της αλήθειας πια να αντεπιτεθεί». Να υποθέσουμε ότι η «αλήθεια αντεπιτέθηκε» σήμερα Δευτέρα;
Όπως και να εξελιχθούν όλα τα παραπάνω που εξελίσσονται με έναν περίεργο τρόπο και απίστευτες χρονικές συμπτώσεις (κι έχει σημασία τι θα γίνει σε τεχνικό και επιστημονικό επίπεδο για την πυρόσφαιρα και όχι μόνο) υπάρχει και το υπόλοιπο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, δηλαδή αυτό που παρουσιάζει τα εξής:
Ο ελληνικός σιδηρόδρομος υπέφερε πολύ από τις οικονομικές κρίσεις που ξεκίνησαν στα τέλη του 2009 και κορυφώθηκαν το 2010. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κακή συντήρηση και την όλο και πιο υποβαθμισμένη υποδομή και μια διαρθρωτική έλλειψη προσωπικού, απαραίτητου για να συνεχίσει να παρέχει τις συνήθεις υπηρεσίες. Το σιδηροδρομικό σύστημα δεν είχε ανακάμψει από αυτή την κατάσταση μέχρι τις αρχές του 2023. Ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ, τονίζεται επίσης, δεν προβαίνει σε προληπτική συντήρηση των υποδομών ελέγχου, τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης, ακόμα και σήμερα.
Αυτά να φανταστούμε ότι δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση; Όχι, απαντάμε, σημειώνοντας ότι με μεθοδεύσεις δεν μπορεί να κρυφτούν ούτε οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τα Τέμπη, ούτε και η συγκάλυψη.
ΠΗΓΗ: www.imerodromos.gr