Βουβή και συνένοχη η δημοτική αρχή Κοζάνης του Γ. Κοκκαλιάρη «κρυμμένη» πίσω από τις αναρτήσεις στο fb του βουλευτή Κωνσταντινίδη για όσα συμβαίνουν στην Ακρινή & σε ολόκληρη την περιοχή μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη - Στάσση (του Π. Τσαρτσιανίδη)
"ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ"
Για ακόμη μια φορά ταιριάζουν οι στίχοι του τραγουδιού… «Του βγάλαμε γλυκό, του βγάλαμε και μέντα μα για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα»… Μιλάμε φυσικά για την επίσκεψη του πρωθυπουργού τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή μας και για τον «επικήδειο» του ΑΗΣ Καρδιάς στις 3/4/2025 για τη Δ. Μακεδονία, τη βία από τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές, αλλά και την επίσκεψη στην πολύπαθη Ακρινή.
Ο Γιάννης Κοκκαλιάρης ήταν στην αίθουσα του ΑΗΣ και άκουσε όλα όσα ειπώθηκαν, έμαθε για τη βία των δυνάμεων καταστολής, χωρίς να βγάλει μιλιά, χειροκροτώντας μάλιστα θερμότατα.
Πέρασαν περισσότερες από δέκα ημέρες και από ότι φαίνεται όλα τα βρήκε εντάξει… Η γνωστή τακτική «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» σε πλήρη εφαρμογή.
Αποκορύφωμα στη στάση του ήταν όταν ο πρωθυπουργός επιστέφτηκε την κοινότητα Ακρινής.
Εκεί λοιπόν ο δήμαρχος Κοζάνης, παραδόξως, δεν ήταν στο «πρώτο πλάνο», δεν συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη όπως θα ήταν λογικό, ώστε να θέσει τα μεγάλα προβλήματα της κοινότητας, αφήνοντας άλλους να διαβουλευτούν… Όλα αυτά έγιναν λίγο μετά από όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ ΑΕ στον ΑΗΣ καρδιάς για τα έσοδα των κατοίκων από το φωτοβολταϊκό της ενεργειακής κοινότητας.
Ο δήμαρχος Κοζάνης επέλεξε να «κρυφτεί» και να εμφανιστεί λίγο αργότερα σε καφέ του χωριού, χαμογελαστός, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Όλες αυτές τις ημέρες που οι αναρτήσεις του www.kozani.tv, για όσα είπε ο κ. Στάσσης, έπεφταν βροχή, η βουβαμάρα κυριαρχούσε, ενώ λίγες μέρες αργότερα αποφάσισε να «κρυφτεί» και πάλι, αυτή τη φορά πίσω από μια ανάρτηση φωτογραφίας στον λογαριασμό fb του βουλευτή της ΝΔ Στάθη Κωνσταντινίδη. Χαρακτηριστικό ότι αντιδήμαρχός του έφτασε στο σημείο να κοινοποιήσει την φωτογραφία με τις «διαβεβαιώσεις» του κ Κωνσταντινίδη στην ομάδα του facebook της κοινότητας.
Τραγικές και μάλλον πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Ακόμη και τώρα που μιλάμε 13/4/2025 η δημοτική αρχή, που στέλνει για ψύλλου πήδημα δελτία τύπου στα ΜΜΕ, δεν έχει αντιδράσει για το θέμα.
Είστε συνένοχοι λοιπόν κ. Κοκκαλιάρη!
Η αντιδραστική σας στάση και η κατρακύλα συνεχίζεται!
Άρθρο γνώμης του Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη
Υ.Γ. Το www.kozani.tv όλες αυτές τις ημέρες, έκανε μάταιες προσπάθειες ώστε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο Κοζάνης.
* Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο είναι προϊόν μοντάζ από τον Π. Τσαρτσιανίδη.