Θανάσης Ζερίτης - 8 ηθοποιοί για τον Μίκη Θεοδωράκη - Μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο (video)
Στο 5ο βίντεο της σειράς «8 ηθοποιοί για τον Μίκη Θεοδωράκη» ο Θανάσης Ζερίτης παίρνει τη «σκυτάλη» και μας οδηγεί στα χρόνια των διώξεων, του εμφυλίου και της παρανομίας
...
Χρόνια δύσκολα που όμως τα «φώτιζε» η πεποίθηση ότι «η ζωή θα έπαιρνε τελικά τη μορφή που της δίναμε εμείς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μίκης.
Είναι αυτά τα χρόνια που τον καθόρισαν βαθιά. Τόσο τον ίδιο, όσο και το έργο του. Σε αυτά τα χρόνια έσπασε το «εγώ» και έγινε για πάντα «εμείς». Ήταν ένα ξεχείλισμα ψυχής. Κάθε μέλος αυτής της ιδιάζουσας κοινότητας μπορεί να παρομοιαστεί με μια τεντωμένη χορδή, που όσο τη σφίγγεις, τόσο ψηλώνει ο ήχος της. Και ο καθένας φιλοδοξούσε, εμπνεόμενος από μια βαθύτατη ανάγκη, να τεντωθεί όσο γίνεται περισσότερο και, αν είναι δυνατό, να σπάσει. Να χαρίσει, δηλαδή, ακόμα και τη ζωή του.
Ο ίδιος ήταν δοσμένος στον Αγώνα, τη Μουσική, αλλά και την Μυρτώ...
Στα βίντεο που είναι αναρτημένα στον κανάλι του 902.gr στο youtube μπορεί κανείς μέχρι στιγμής να παρακολουθήσει τον Μάκη Παπαδημητρίου, τη Νεφέλη Μαϊστράλη, τον Δημήτρη Καταλειφό και τον Βασίλη Κολοβό. Ο καθένας αναδεικνύει στιγμές που καθόρισαν τη ζωή και το έργο του Μίκη.
Μουσική εκτέλεση και διασκευή από τον Δημήτρη Ανδρονιάδη.
ΠΗΓΗ: https://www.902.gr/