Ισπανία: Απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε δύο ακροδεξιούς υπουργούς του Ισραήλ
Η Ισπανία απαγορεύει στο εξής την είσοδο στο έδαφός της δύο ακροδεξιών υπουργών της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό
υπουργείο Εξωτερικών, την επομένη της ανακοίνωσης από το Ισραήλ των ίδιων μέτρων κατά δύο Iσπανών υπουργών.
Οι ακροδεξιοί υπουργοί Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και Μπεζαλέλ Σμότριχ περιλαμβάνονται «στο κατάλογο των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις» και «δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ισπανικό έδαφος», ανακοίνωσε ο Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.
Σημειώνεται ότι χθες, η Ισπανία παρουσίασε σειρά μέτρων «για τον τερματισμό της γενοκτονίας στην Γάζα» με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να δηλώνει πως η κυβέρνησή του θα αυξήσει την πίεση επί του Ισραήλ απαγορεύοντας τον κατάπλου στα ισπανικά λιμάνια ή την είσοδο στον ισπανικό εναέριο χώρο πλοίων και αεροσκαφών με προορισμό το Ισραήλ που μεταφέρουν όπλα.