Αντί συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα επιβίωσης των αγροτών η κυβέρνηση ανακοινώνει «άξονες παρέμβασης» στο πλαίσιο των «αντοχών της οικονομίας» (video)

Κώστας Τσιάρας προς Αγρότες - Δηλώσεις 15-12-2025.
Πριν από λίγο στο φόντο των ακλόνητων μπλόκων με «καρδιά» την Θεσσαλία και του πανελλαδικού ξεσηκωμού των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωση τους έκανε δηλώσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Τσιάρας.
Χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών που μέχρι εχθές η κυβέρνηση παρίστανε ότι δεν ήξερε.
Αφού είδαν τα πάνω από 50 μπλόκα που μαζεύτηκαν το Σάββατο στην Νίκαια της Λάρισας με πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και είδε την «οργάνωση και την εκπροσώπηση» τους που ισχυρίζονταν ότι δεν είχαν...
ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Αφού πήγαν στον κουβά η καταστολή και η προσπάθεια να καλλιεργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός...
Βγήκε σήμερα και ανακοίνωσε γενικά και αόριστα ένα ...«πλαίσιο» και κάποιους «άξονες παρέμβασης».
Είπε συγκεκριμένα πως «εξετάζουμε προσεκτικά κάθε αίτημα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες των παραγωγών όσο και τις αντοχές της οικονομίας, αλλά και το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο».
Το «ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο» είναι η σάπια ΕΕ που με έδαφος τον τρόπο που έδινε τις επιδοτήσεις αναπτύχθηκε η μπόχα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Είναι αυτό που δημιουργεί τις «αντοχές» στην «οικονομία» της κάθε χώρας να δίνει χωρίς «δημοσιονομικούς περιορισμούς» λεφτά για την πολεμική βιομηχανία. Είναι το «πλαίσιο» που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και άλλα 300 εκ. ευρώ για το «πρασίνισμα» του στόλου τους. Είναι το «πλαίσιο» που επιτρέπει να δίνονται «εγγυήσεις» και μέτρα για εξασφαλισμένη κερδοφορία στις αερομεταφορές, στους ΑΕΠιτζήδες, στις κατασκευαστικές με τα διόδια αλλά όχι «εγγυημένες τιμές» για τα αγροτικά προϊόντα!
Στη συνέχεια λοιπόν ο Κ. Τσιάρας ισχυρίστηκε πως:
«Έχουμε επεξεργαστεί μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία τα αιτήματα των αγροτών. Και υπάρχουν περιθώρια να εξεταστούν παρεμβάσεις που αφορούν:
- Στο κόστος παραγωγής, μέσα από ρυθμίσεις που μειώνουν άμεσα τις επιβαρύνσεις και ενισχύουν τη ρευστότητα των παραγωγών,
- Στην ενέργεια, με τη διασφάλιση σταθερής και πιο χαμηλής τιμής για το αγροτικό ρεύμα
- Στα καύσιμα, και ειδικότερα στο ζήτημα του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία
- Στον ΕΛΓΑ, με άμεσες αλλαγές στον κανονισμό, ώστε οι αποζημιώσεις να καλύπτουν το 100% της ασφαλιζόμενης ζημίας
- Στην ενίσχυση των κλάδων που πιέζονται περισσότερο, όπως η κτηνοτροφία και συγκεκριμένες καλλιέργειες. Η νέα ενίσχυση θα προκύψει από την αξιοποίηση αδιάθετων ποσών της βασικής ενίσχυσης από την ΚΑΠ. Τα ποσά αυτά είναι αποτέλεσμα της εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και των στοχευμένων διασταυρωτικών ελέγχων της ΑΑΔΕ».
ΑΠΌ: https://www.902.gr/












