Τα πανίσχυρα μπλόκα της Θεσσαλίας μίλησαν: Δεν δεχόμαστε στημένα παιχνίδια σε βάρος της επιβίωσης χιλιάδων-Κλιμακώνουμε! (VIDEO)
Τα πανίσχυρα μπλόκα της Θεσσαλίας μίλησαν: «Δεν πάμε στο διάλογο με αυτούς τους όρους! Τους τρομάζει η ενότητα μας, τους τρομάζουν τα αιτήματά μας, τα μπλόκα μας! Κλιμακώνουμε από αύριο και απαιτούμε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας» αυτή είναι η απάντηση που στέλνουν οι βιοπαλαιστές αγρότες του μπλόκου Νίκαιας και του μπλόκου Ε -65 της Καρδίτσας μέσα από τις μαζικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα.video: Οι βιοπαλαιστές αγρότες σε μαχητικό κλίμα εξέφρασαν την οργή τους προς την κυβέρνηση που αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους τους εμπαίζει με άθλιες μεθοδεύσεις ενώ παράλληλα αποφάσισαν την ακλόνητη παραμονή τους στα μπλόκα με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με πολύμορφες δράσεις. Απαιτούν συνάντηση με την κυβέρνηση με την εκπροσώπηση που αποφάσισαν στην πανελλαδική σύσκεψη και συντονισμένοι με όλα τα μπλόκα θα καθορίσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα κλιμάκωσης. Ξεκαθάρισαν ότι "τον αγώνα μας, θα τον φτάσουμε μέχρι τέλος, μέχρι να ικανοποιηθούν αιτήματα που θα μας δώσουν ανάσα και προοπτική».Ρ. Μαρούδας: Δεν ξεπουλάμε τη ζωή μας για ψίχουλα - Ο λαός είναι μαζί μας γιατί η νίκη μας θα είναι και δική του.
Εισηγητικά ο Ρίζος Μαρούδας, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας στην συνέλευση του μπλόκου αφού εξήγησε και κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος Τους με στόχο να διασπάσει την ενότητα τους ξεκαθάρισε: «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της κυβέρνησης. Είχαμε θέσει τους όρους μας, είχαμε βγάλει πανελλαδική εκπροσώπηση μέσα από την μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη του Σαββάτου στη Νίκαια. Ήταν σε γνώση της κυβέρνησης. Τις αποφάσεις μας δεν τις παζαρεύουμε για τα δικά τους σχέδια να μας διασπάσουν και να συκοφαντήσουν».
«Μιλάμε για 6 μπλόκα που παλεύουν εδώ και βδομάδες να βάλουν πλάτη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπάσει τον αγώνα μας. Το θέμα δεν είναι μόνο αριθμητικό είναι ότι μας εμπαίζει μετά από τόσες μέρες που είμαστε στο δρόμο και ζητάμε την επιβίωση μας. Έχουμε αξιοπρέπεια και απαιτούμε λύσεις!» τόνισε και πρόσθεσε «Εμείς ζητήσαμε τον διάλογο και τον αποδέχτηκαν δεν μπορεί κανένας να μας πει ότι δεν θέλουμε να πάμε! Εδώ είναι αγώνας επιβίωσης, ξεσηκωμός για την ζωή μας και δεν δεχόμαστε από την κυβέρνηση να παίζει παιχνίδια με την επιβίωση μας.
Υπάρχει κόσμος που είναι κατεστραμμένος εδώ πέρα, κόσμος που σφάξανε τα κοπάδια του, που πνίγηκαν τα χωράφια του, δεν είναι παίξε γέλασε η ζωή μας" σημείωσε χαρακτηριστικά.Ίδιες αποφάσεις παρθήκαν και στη συνέλευση του Ε 65 στην Καρδίτσα.
Η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο, μας εμπαίζει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους.
Σε κλίμα αποφασιστικότητας, ο Κ. Τζέλλας απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της κυβέρνησης για τη μορφή του διαλόγου, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» και «στημένο παιχνίδι» που στόχο έχει τη διάσπαση του αγροτικού κινήματος.
Ομόφωνα απορρίφθηκε να προσέλθουν στον διάλογο με αυτούς τους άθλιους όρους όπως επίσης να κλιμακώσουν τον αγώνα τους συντονισμένα με τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας.
Συγκεκριμένα, κατήγγειλε για την κυβέρνηση πως «Αυτό δείχνει ότι δεν θέλουν διάλογο, ούτε να δώσουν λύσεις. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φύγουμε από τον δρόμο και να διασπάσουν το αγροτικό κίνημα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ πως ο αγώνας είναι μονόδρομος: «Αυτό που κάνει η κυβέρνηση δείχνει ότι μας έχει για "τελείωμα". Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν κερδίσουμε, θα πρέπει να φύγουμε από τα χωριά και τις δουλειές μας».
Οι αγρότες και στα δύο μπλόκα αυτήν την στιγμή συσκέπτονται ανά σκηνή και χωριό εξετάζοντας τις μορφές με τις οποίες από αύριο θα κλιμακώσουν την στάση τους πιέζοντας στο μέγιστο την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα ζωτικής σημασίας αιτήματα τους.
ΑΠΟ: https://www.902.gr/














