«Αποκριά για πάντα»: Μια εκδήλωση με ιστορίες, μνήμες και τραγούδια της Κοζανίτικης Αποκριάς, τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης
Μία απολαυστική εκδήλωση με ιστορίες, μνήμες και τραγούδια της κοζανίτικης Αποκριάς θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026, ώρα 6.30 μ.μ., στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.
Πρόκειται για μια βραδιά αφιερωμένη σε αφηγήσεις του παρελθόντος και στα τραγούδια της Αποκριάς, με τη συμμετοχή ανθρώπων που συνδέονται με το έθιμο, οι οποίοι θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια των Φανών και θα αφηγηθούν ιστορίες της Αποκριάς του παρελθόντος.
Αφηγούνται και τραγουδούν (με αλφαβητική σειρά) οι: Γιώργος Γκιθώνας, Γιάννης Δόδουρας, Κώστας Καραματσούκας, Λάζαρος Κουζιάκης, Θόδωρος Λάκκας, Μανώλης Μαρκόπουλος (Τσιτσιούλα), Ευαγγελία Παρδάλη, Γιώργος Σβώλης, Γιάννης Σιδέρης, Τάκης Τζάλιας.
Παρουσιάζει ο Τέλης Βωβός. Συμμετέχει το Κοζανίτικο Τακίμι.
Καλωσόρισμα: Δήμητρα Καραγιάννη. Χαιρετισμός: Πολυνείκης Αγγέλης
Διοργάνωση: Παρέμβαση, Κύκλος, Δήμος Κοζάνης, Επιμελητήριο Κοζάνης, Σύνδεσμος Γραμμάτων και τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού (Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς).
Ευγενικοί χορηγοί: Κασμιρτζίδις
«Αποκριά για πάντα»: Μια εκδήλωση με ιστορίες, μνήμες και τραγούδια της Κοζανίτικης Αποκριάς, τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης

















