ΣΕΕΕΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Όλοι στα συλλαλητήρια των σωματείων στις 28 Φλεβάρη, 3 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:
Όλοι στα συλλαλητήρια των σωματείων στις 28 Φλεβάρη
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας και συγκλόνισε ολόκληρο τον λαό.
Τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα. Δεν είναι «της μοίρας γραφτό» δύο τρένα να κινούνται στις ίδιες ράγες για 12 ολόκληρα λεπτά και να συγκρούονται. Και πριν τα Τέμπη και μετά, τα εγκλήματα πολλά… "ΒΙΟΛΑΝΤΑ", Μάνδρα, Μάτι, πλημμύρες και φωτιές που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές...
Χώροι δουλειάς που έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε σύγχρονα σφαγεία, με τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να φεύγουν για το μεροκάματο από το σπίτι και να μην ξέρουν αν θα γυρίσουν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους, στις οικογένειές τους, στους φίλους τους. Μόνο το 2025 η εργατική τάξη μέτρησε 201 νεκρούς από εργοδοτικά εγκλήματα, που βαφτίζονται "ατυχήματα", εκατοντάδες σακατεμένους που η κυβέρνηση προσπαθεί να "κρύψει" με διάφορες αλχημείες. Ένας ακήρυχτος πόλεμος διεξάγεται καθημερινά απέναντι στις ζωές μας.
Στο σύστημα του κέρδους που θεωρεί τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας αναλώσιμες για να στηρίζονται τα επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα, στήνοντας παντού νέα Τέμπη η απάντηση είναι:
Ή τα κέρδη τους η οι ζωές μας!
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας και την τιμωρία όλων των ενόχων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται!
Συνεχίζουμε και απέναντι στην προσπάθεια συγκάλυψης που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, και θα ενισχύεται στην πορεία προς τη δίκη στις 23 Μαρτίου 2026.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση!
Δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε! Θα το πάμε μέχρι τέλους!
Δικαίωση είναι αφενός η τιμωρία όλων των ενόχων για το τραγικό έγκλημα των Τεμπών, και αφετέρου η εξάλειψη των αιτιών που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα Τέμπη.
Σε έναν κόσμο που φλέγεται, σε ένα σύστημα που σαπίζει, ξέρουμε που βρίσκεται η λύση! Στην οργάνωση, στην ταξική ενότητα, στο δρόμο της ανατροπής, για να ζήσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας εμείς και οι οικογένειές μας. Τα πράγματα δε μένουν στάσιμα!
Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα κι απ’ τον πολύμηνο μαχητικό αγώνα των αγροτών, με τους κοινούς μας αγώνες μας, για να μείνουν εκείνοι στον τόπο τους, και να εξασφαλίζουν για εμάς φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα.
Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν απ’ την ίδια τους την πείρα ότι δεν υπάρχει διέξοδος εντός της ΕΕ και του συστήματος της εκμετάλλευσης. Όσοι μέχρι σήμερα επιλέγουν να απέχουν από τον αγώνα, όσοι επιλέγουν να συμβιβάζονται από ανάγκη, όσοι πιστεύουν ότι ατομικά θα λύσουν το δικό τους πρόβλημα, χάνουν συνεχώς. Άθελα τους ακολουθούν τη γραμμή των εργατοπατέρων και των κυβερνήσεων. Χάνουμε συνεχώς δικαιώματα, ζούμε κάθε χρόνο και χειρότερα γιατί αυτό επιβάλλει το ίδιο τους το σύστημα. Γιατί για να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο.
Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού
Καμία αναμονή, καμία ανοχή σε αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης. Όταν η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική ανησυχούν από τις τεράστιες διαδηλώσεις, πρέπει να μετατρέψουμε την ανησυχία τους σε εφιάλτη. Να βγει ο λαός οργανωμένος, συντονισμένος και μαζικά στο προσκήνιο.
Αυτός είναι ο δρόμος για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, γιατί μόνο αυτός ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα, ενάντια στην πολιτική και στο σύστημα που «δε μας αφήνει να αναπνεύσουμε». Μια γροθιά, μια φωνή, όλοι οι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, αυτοαπασχολούμενοι για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που γεννά τέτοια εγκλήματα.
Γιατί για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας απαιτείται σύγκρουση, συλλογικός, οργανωμένος, διεκδικητικός αγώνας που να στρέφεται απέναντι στον πραγματικό ένοχο, την εγκληματική πολιτική του κέρδους και όσους την υπηρετούν. Μέσα από την οργάνωσή μας στα συνδικάτα και τα σωματεία, με κατεύθυνση σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία και το κράτος της, μπορεί να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Σε αντιπαράθεση με την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και του ελεγχόμενου προέδρου της - διαχρονικού "εταίρου" όλων των κυβερνήσεων στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της αντεργατικής τους πολιτικής.
Με την εργατική τάξη μπροστά, στον κοινό αγώνα με όσους στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες, έχουμε τη δύναμη κατακτήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ευημερία.
Για να κερδίσουμε εμείς, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο! Μέση λύση δεν υπάρχει!
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και στα συνδικάτα τους σε συμμαχία καθημερινά με τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια, το κράτος και τις κυβερνήσεις τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΟΖΑΝΗ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΔΗ
24/2/2026














