Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ γα την 3ωρη στάση εργασίας
Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια χαιρετίζει τους εργαζόμενους (εργολαβικούς, 8μηνίτες, μόνιμους) απο τους σταθμούς και τα ορυχεία που συμμετείχαν μαζικά
στην 3ωρη στάση εργασίας που προκηρύχθηκε. Η συγκέντρωση στην πύλη τους ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου δείχνει πως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στην ΔΕΗ ΑΕ και την κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο των μονάδων και ορυχείων.
Σήμερα 15 Μαίου 2026 η κυβέρνηση και η ΔΕΗ ΑΕ προχωράνε στο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου πετώντας στο δρόμο περισσότερους απο 200 εργολάβικους εργαζόμενους, συνέχεια έχουν ΑΗΣ Πτολεμαΐδας 5 και τα ορυχεία. Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι τα κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. Ηρθε η ώρα ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του
Ο αγώνας για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά συνεχίζεται.
Το ΣΕΕΕΝ απαιτεί:
- Να μην κλείσουν οι σταθμοί και τα ορυχεία, να συνεχίσει η λειτουργία τους με περιβαλλοντική αναβάθμισή τους. Επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων.
- Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας μόνιμου και έκτακτου προσωπικού στη ΔΕΗ ΑΕ.
- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που έχουν μετατρέψει την Ενέργεια σε πανάκριβο χρηματιστηριακό εμπόρευμα για να έχει ο λαός πρόσβαση σε φθηνή Ενέργεια.
- Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλο το προσωπικό με αυξήσεις στους μισθούς.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για να μη μετρήσουμε νέα θύματα από εργοδοτικά εγκλήματα.
- Ρεύμα και τηλεθέρμανση φθηνά για τον λαό.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα με την συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 20 Μάη στην κεντρική πλατεία Κοζάνης στις 7μμ.













