kozanitvbanner1363x131pix

banner 728x90 PJC 4

b834pix

ecofloor230

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

garden hall banner1

musicart834pix

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Εγγραφές (ηλεκτρονικές) στο Δημόσιο ΙΕΚ Κοζάνης

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Στα δημόσια ΙΕΚ μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι Γενικού Λυκείου & ΕΠΑΛ (Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΤΕΛ) χωρίς όριο ηλικίας.

Η φοίτηση είναι δωρεάν και δίνεται αναβολή στράτευσης. Οι Εγγραφές των υποψηφίων εκπαιδευομένων Δ.ΙΕΚ για το έτος κατάρτισης 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά.

Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων:

από 2/9 έως 9/9

Ηλεκτρονική Διεύθυνση υποβολής αιτήσεων:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης), Αριθμό Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και Απολυτήριο Λυκείου (Γενικού ή ΕΠΑΛ), email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο).

Οι νέες ειδικότητες για το 2019-2020 στο ΙΕΚ Κοζάνης

  1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ.
  2. ΒΟΗΘΟΣ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ.
  3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ.
  4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF).
  5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.
  6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ.
  7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ – ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ.
  8. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΕΡ.

To Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Κοζάνης (ΔIEK Κοζάνης) που ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, Προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν, στις παρακάτω ειδικότητες στο Α΄ εξάμηνο (του Φθινοπωρινού εξαμήνου 2019Β)

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι με πτυχίο ΤΕΛ, ΤΕΕ Β κύκλου, ΕΠΑΛ,ΕΠΑ.Σ, έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους στο 3ο εξάμηνο στις παρακάτω ειδικότητες εφόσον το πτυχίο τους είναι της αντίστοιχης ειδικότητας.

  • Βοηθός Φαρμακείου.
  • Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών.
  • Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών.
  • Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής.
  • Tεχνικός   Κομμωτικής Τέχνης.
  • Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ).
  • Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης Και Προώθησης Προϊοντων (MARKETING).
  • Τεχνικός Αισθητικός- Ποδολογίας  Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής.
  • Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.

Πληροφορίες για τα προγράμματα Σπουδών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο σύνδεσμο àΟδηγοί Σπουδών ειδικοτήτων ΙΕΚ του Ν.4186/2013

 

Οι υποψήφιοι επιλεγέντες σπουδαστές οφείλουν να καταθέσουν στο ΔΙΕΚ της Κοζάνης τα παρακάτω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δικαιολογητικά:

 

  1. Την εκτυπωμένη ηλεκτρονική τους αίτηση.  
  2. Φωτοτυπία του απαιτούμενου τίτλου σπουδών. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση αντιγράφου του πρωτότυπου τίτλου, θα προσκομίζεται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που θα εκδίδεται από τη σχολική μονάδα αποφοίτησης του υποψήφιου και στο οποίο θα αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης.
  3. Φωτοτυπία των δυο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται η ταυτότητα ή Διαβατήριο θα προσκομίζεται πιστοποιητικό του Δήμου ή Κοινότητας που είναι εγγεγραμμένος.
  4. Οι υποψήφιοι σπουδαστές δύνανται να καταθέσουν στο ΔΙΕΚ της Κοζάνης τα παρακάτω ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ δικαιολογητικά, τα οποία συνεκτιμώνται:
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκειμένου για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας, ή μονογονεικής οικογένειας, με τους περιορισμούς που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία.
  6. Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία που τυχόν έχει πραγματοποιήσει ο υποψήφιος στην ειδικότητα που θέλει να παρακολουθήσει και ο χρόνος απασχόλησης. Η απόδειξη της προϋπηρεσίας είναι στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.
  7. Ειδικά για την εγγραφή αλλοδαπών υπηκόων χωρών εκτός Ε.Ε., εντός Ε.Ε. και ομογενών απαιτείται η κατάθεση διαβατηρίου ή ταυτότητας ομογενών καθώς και της άδειας παραμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε.. Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο ή ΣΕΚ απαιτείται η κατάθεση του ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών, επίσημης μετάφρασης αυτού καθώς και της ισοτιμίας του, εκδοθέντων από δημόσια ελληνική υπηρεσία.

    

Στη λεγόμενη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση εντάσσονται τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης γνωστά με το αρκτικόλεξο ΙΕΚ. Ως θεσμός έχουν πλέον πάνω από 20 χρόνια λειτουργίας και έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των μαθητών που τα επιλέγουν για τη συνέχιση των σπουδών τους. Αποτελούν μία από τις εναλλακτικές επιλογές που μπορούν να τους οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Αποστολή τους, σύμφωνα με το νόμο 2009/1992,είναι η  παροχή κάθε είδους επαγγελματικής κατάρτισης, αρχικής ή συμπληρωματικής, καθώς και η εξασφάλιση στους εκπαιδευόμενους αντίστοιχων προσόντων, με τη διδασκαλία επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και την καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική τους ένταξη στην κοινωνία και να διασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ λαμβάνουν βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης και οι επιτυχόντες στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν Δίπλωμα 5ου πεδίου σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.

Παράλληλα με το προβλεπόμενο πτυχίο ειδικότητας αποκτούν και την αντίστοιχη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία για το συγκεκριμένο επίπεδο προσόντων.

Η επιλογή όμως της ειδικότητας που θα παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, δεν πρέπει να είναι τυχαία γιατί έτσι θα τους ταλαιπωρήσει και θα τους κάνει αργότερα ανικανοποίητους και μη αποδοτικούς εργαζόμενους. Η επιλογή πρέπει να είναι συνάρτηση των ικανοτήτων, δεξιοτήτων, αξιών, προσωπικών χαρακτηριστικών, ενδιαφερόντων, κινήτρων και της κατάστασης της αγοράς εργασίας. 

Κωνσταντίνου Καραμανλή, Τ.Κ.50100, Τηλ.: 2461023816  2461021738 &2461021739

Η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κοζάνης

Ρουσιάδου Στέλλα

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 
Δεν έχω ΑΜΚΑ. Μπορώ να κάνω αίτηση;

Όχι. Θα πρέπει να φροντίσετε να αποκτήσετε ΑΜΚΑ, με σχετική αίτησή σας στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Εάν δεν γνωρίζετε αν έχετε ΑΜΚΑ, συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: http://www.amka.gr/AMKAGR

Το όνομά μου αναγράφεται στην ταυτότητα/διαβατήριό μου διαφορετικά από ότι φαίνεται αυτόματα συμπληρωμένο στην αίτηση. Πώς θα το γράψω σωστά στην αίτησή μου;

Εφόσον δεν προλαβαίνετε μέσω ΚΕΠ να ενημερώσετε σωστά τα ατομικά σας στοιχεία στην ΗΔΙΚΑ, προτείνουμε να προχωρήσετε με την αίτησή σας κανονικά με βάση τα στοιχεία που σας επιστρέφει αυτόματα το σύστημα. Αν είστε επιτυχών/επιτυχούσα, μπορείτε κατά την οριστικοποίηση της εγγραφής σας στο ΔΙΕΚ επιτυχίας σας να διορθώσετε τα ατομικά σας στοιχεία, ώστε αυτά να φαίνονται όπως ακριβώς αναγράφονται στη ταυτότητα/διαβατήριό σας.

Είμαι απόφοιτος Γυμνασίου ή ΣΔΕ ή ΤΕΣ. Μπορώ να κάνω αίτηση;

Όχι. Πρέπει με βάση το Νόμο 4186/2013 (παράγραφος 7) να είστε απόφοιτος Β/βάθμιας μη υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Λυκείου, κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ ή ισότιμου τίτλου).

Έχω πτυχίο ή φοιτώ σε τμήμα Γ’/βάθμιας εκπαίδευσης. Μπορώ να παρακολουθήσω τμήματα ΙΕΚ;

Ναι. Μέσα από το σύστημα μπορείτε να κάνετε αίτηση για φοίτηση σε ειδικότητες Α’ εξαμήνου. Θα συμμετέχετε όμως στη διαδικασία επιλογής με το Απολυτήριο Λυκείου σας. Δεν μπορείτε να κάνετε χρήση τίτλου υψηλότερου επιπέδου για την εισαγωγή σας σε ΔΙΕΚ.

Είμαι αλλοδαπός υπήκοος. Χρειάζομαι πιστοποιητικό ελληνομάθειας για την εγγραφή μου;

Όχι. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι τα μαθήματα και οι εξετάσεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα, οπότε και να το συνυπολογίσετε για την πορεία της κατάρτισής σας.

Έχω τελειώσει το σχολείο σε χώρα του εξωτερικού. Τι θα συμπληρώσω ως βαθμό τίτλου αποφοίτησης;

Θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε στη πλησιέστερη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε ο τίτλος σπουδών σας να ισοτιμηθεί με το Ελληνικό Απολυτήριο Λυκείου και να αποδοθεί βαθμολογία στην εικοσαβάθμια κλίμακα.

Πώς μοριοδοτείται η αίτησή μου; Υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια που μοριοδοτούνται για την εισαγωγή υποψηφίων στα ΔΙΕΚ;

Μπορείτε αναλυτικά να διαβάσετε τα κριτήρια της μοριοδότησης των υποψηφίων για τα Δημόσια ΙΕΚ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Πώς ορίζεται η τριτεκνία;

Την ιδιότητα τρίτεκνου αποκτούν (άρθρο 3 ν. 3454/2006):

α) Γονέας ή γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους

β) Τα τέκνα αυτών,

Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.

Πώς συμπληρώνεται το πεδίο εργασιακή εμπειρία;

Συμπληρώνεται μόνο αν έχετε εργαστεί στο αντικείμενο κάποιας από τις ειδικότητες προτίμησής σας και μπορείτε να αποδείξετε το διάστημα που δηλώνετε με βεβαίωση προϋπηρεσίας από τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα.

Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι για την ηλεκτρονική μου αίτηση;

Για την ηλεκτρονική σας αίτηση δεν χρειάζεστε δικαιολογητικά. Χρειάζεστε μόνο τον ΑΜΚΑ σας, τον ΑΔΤ ή τον Αριθμό Διαβατηρίου σας, καθώς και το βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου σας ή ισότιμου τίτλου σπουδών. Δικαιολογητικά θα προσκομίσετε κατά την εγγραφή σας, εφόσον θα είστε επιτυχών/ούσα στο ΙΕΚ.

Πόσα είναι τα δίδακτρα στα ΔΙΕΚ και πότε καταβάλλονται;

Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προσφέρεται δωρεάν σύμφωνα με το Ν. 4186/2013.

Πόσο διαρκεί η φοίτηση στα ΔΙΕΚ;

Με βάση τον Κανονισμό Λειτουργίας   η φοίτηση διαρκεί πέντε εξάμηνα: τέσσερα εξάμηνα μαθημάτων και υποχρεωτική πρακτική άσκηση διάρκειας ενός εξάμηνου.

Μπορώ να φοιτήσω σε ΔΙΕΚ από απόσταση;

Όχι. Αυτό δεν είναι μέχρι στιγμής δυνατό. Η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προϋποθέτει την υποχρεωτική φυσική παρουσία στην κατάρτιση.  

Εργάζομαι και το πρωί δεν μπορώ να παρακολουθώ μαθήματα. Μπορώ να φοιτήσω σε ΔΙΕΚ;

Μπορείτε, καθώς η φοίτηση στα περισσότερα Δημόσια ΙΕΚ γίνεται το απόγευμα.

Τι ισχύει με το όριο απουσιών;

1. Η φοίτησηείναιυποχρεωτική για όλα τα μαθήματα.

2. Επαρκήςχαρακτηρίζεται η φοίτηση σε κάθεμάθημα στο οποίο ο καταρτιζόμενοςσημείωσεαριθμό ωριαίωναπουσιώνμικρότερο ή ίσο του δεκαπέντε 15% του συνόλου των προβλεπομένωνωρώνδιδασκαλίας του μαθήματοςκατά τη διάρκεια του εξαμήνου, στρογγυλοποιούμενο στον πλησιέστεροακέραιοαριθμό.

3. Σε εξαιρετικέςπεριπτώσεις και ύστερααπό απόφαση της Διοίκησης του ΙΕΚ, το προαναφερθένόριομπορεί να αυξάνεταικατά 5% ανά μάθημα, αλλά σε καμίαπερίπτωση το σύνολο των απουσιώνόλων των μαθημάτων στο εξάμηνοκατάρτισης, δεν πρέπει να υπερβαίνει το είκοσι 20% του συνόλου των προβλεπομένωνωρώνκατάρτισης.

4. Σε κάθεάλληπερίπτωση η φοίτησηχαρακτηρίζεταιανεπαρκής.

5. Ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των καταρτιζομένωνγίνεταιμετά τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων του εξαμήνου και πριν από τις τελικέςεξετάσεις. Η Διοίκηση του ΙΕΚ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του χαρακτηρισμού της φοίτησης στους καταρτιζόμενους την επομένη της λήξης της διδασκαλίας των μαθημάτων του εξαμήνου, με σκοπό να συμμετέχουνόσοιδικαιούνται στις τελικέςεξετάσεις.

6. Εάνκατά τη διάρκεια του εξαμήνου, κάποιοςκαταρτιζόμενοςσυμπληρώσειανά μάθημααριθμό απουσιώνμεγαλύτεροόσωνπροβλέπονται στις παραγράφους 2 και 3 του παρόντοςάρθρου, η Διοίκηση του ΙΕΚ με απόφαση του Διευθυντή διακόπτειπάραυτα τη φοίτησή του. Σε περίπτωσηκαταρτιζόμενουυπόχρεουστρατιωτικήςθητείας, ενημερώνεται το αρμόδιοΣτρατολογικό Γραφείο.

7.Οκαταρτιζόμενος δεν έχειδικαίωμαπροσέλευσης στις τελικέςεξετάσεις του εξαμήνουκατάρτισης των μαθημάτων στα οποία η φοίτησή του χαρακτηρίστηκε ως ανεπαρκής. Τα μαθήματααυτά υποχρεούται να παρακολουθήσει εκ νέου, χωρίςδικαίωμαεγγραφής του στο επόμενοεξάμηνο.

8. Καταρτιζόμενος στο αρχικό εξάμηνοκατάρτισης του οποίου η φοίτηση σε όλα τα μαθήματαχαρακτηρίζεταιανεπαρκής, υποχρεούται, προκειμένου να επανεγγραφεί, να επανεπιλεγεί με τις διαδικασίες του παρόντοςκανονισμού.

Στην περιοχή μου ξέρω ότι υπάρχει ΙΕΚ του ΟΑΕΔ ή άλλου φορέα. Μπορώ να κάνω αίτηση και εκεί;

Ναι, μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα αίτηση για άλλη δομή, πρέπει όμως να απευθυνθείτε στον αντίστοιχο φορέα. Το παρόν σύστημα αφορά μόνο αιτήσεις για τμήματα Α’ Εξαμήνου στα Δημόσια ΙΕΚ του υπουργείου Παιδείας.

Δεν πρόλαβα να κάνω ηλεκτρονική αίτηση. Μπορώ να συμμετέχω στη διαδικασία επιλογής;

Όχι.

Ποια είναι η διαδικασία μετά την υποβολή της αίτησης μου και το «κλείδωμα» του συστήματος;

Μετά το «κλείδωμα» του συστήματος κατά τη λήξη της προθεσμίας, οι αιτήσεις μοριοδοτούνται αυτόματα και επιλέγονται οι ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ σύμφωνα με τα μόρια τους, τις προτιμήσεις-επιλογές τους και το πλήθος των τμημάτων που θα αποφασισθεί να λειτουργήσουν ανά ΙΕΚ και ειδικότητα.

Πώς θα μάθω αν είμαι επιτυχών/ούσα;

Στην ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων  θα βγει ανακοίνωση όταν είναι έτοιμα τα αποτελέσματα. Για να μάθει κάποιος αιτών/ούσα το αποτέλεσμα της αίτησής του, θα πρέπει να κάνει Είσοδο στο σύστημα, με το ίδιο email με το οποίο υπέβαλε αίτηση. Όταν κάνει είσοδο, το σύστημα θα του εμφανίσει το αποτέλεσμα. Αν είναι επιτυχών/ούσα, θα πρέπει να προσέλθει για έλεγχο των δικαιολογητικών και ΕΓΓΡΑΦΗ μέσα στην προθεσμία που θα ανακοινωθεί.

Μετά το τέλος αυτής της «πρώτης φάσης» εγγραφών, θα γίνει ΝΕΑ επιλογή για την κάλυψη των κενών θέσεων που τυχόν έχουν προκύψει (επιτυχόντες που δεν προσήλθαν για εγγραφή, επιτυχόντες με ελλιπή δικαιολογητικά κλπ). Η επιλογή αυτή βασίζεται στους επιλαχόντες της αρχικής επιλογής σύμφωνα με τα μόρια τους, τις προτιμήσεις-επιλογές τους και το πλήθος των κενών θέσεων ανά τμήμα που έχουν μείνει μετά την ολοκλήρωση των αρχικών εγγραφών.

Στην ίδια ιστοσελίδα θα βγει ΝΕΑ ανακοίνωση και με τον ίδιο τρόπο, όπως στην πρώτη φάση, θα μπορεί να δει το αποτέλεσμα της «δεύτερης φάσης».

Οι ΝΕΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ καλούνται για εγγραφή εντός καθορισμένης προθεσμίας.

Μετά το πέρας της ανακοινώνεται η έγκριση λειτουργίας των νέων τμημάτων Α εξαμήνου και αρχίζει η κατάρτιση.

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).