kozanitvbanner1363x131pix

MediaHome834p

banner 728x90 PJC 4

ΤΕΝΤΟΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ 1

b834pix

ecofloor230

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

kozani.tv | Η μουσικοσυνθέτης Δέσποινα Νταβατζή μας παρουσιάζει τη μουσική της πορεία και τους συνεργάτες της οι οποίοι με τη σειρά τους μιλούν με ευαισθησία και αγάπη για τη δημιουργό | Συνέντευξη στη Βάια Λαμπροπούλου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Η Δέσποινα Νταβατζή είναι μια μουσικός με πηγαίο ταλέντο όπου κατόρθωσε να πετύχει τους μουσικούς της στόχους με υπομονή και μεγάλη προσπάθεια. Την γνωρίζω πολλά χρόνια και το πρώτο της cd με τίτλο" Ένα μπουκέτο τραγούδια" παίζει καθημερινά στο αυτοκίνητό μου.

Πρόκειται για κάτι μαγικό εκ μέρους της διότι συνδυάζει σε ένα μόνο cd διαφορετική είδη μουσικής που σε παρασύρουν να τα σιγοτραγουδήσεις και εσύ μαζί. Η δική μας έκπληξη για τη Δέσποινα Νταβατζή είναι πως ρωτήσαμε συνεργάτες της για την ίδια και την μουσική τους συνεργασία.

κ.Δέσποινα Νταβατζή από πότε ξεκινάει η σχέση σας με τη μουσική;

Την μουσική την συνάντησα όταν ήμουνα οκτώ ετών και βρήκα τυχαία σ’ ένα φιλικό σπίτι μια Μελόντικα και τότε ως δια μαγείας και χωρίς καμία βοήθεια έπαιξα ένα τραγούδι από μόνη μου.Κατόπιν έπαιζα και φυσαρμόνικα από μόνη μου. Το πρώτο ακορντεόν το απέκτησα όταν έγινα δέκα ετών, δώρο του παππού μου. Μόλις το πήρα στα χέρια μου άρχισα να παίζω σαν να το γνώριζα πάντα. Αυτό ήταν. Το ένα τραγούδι έφερνε το άλλο.

Ποια θεωρείτε πως είναι η σχέση της μουσικής με τη ζωή σας;

Η μουσική υπάρχει στη ζωή μου από τη στιγμή της γέννησής μου και θα με ακολουθεί όσο υπάρχω. Από μικρή ηλικία άκουγα πολύ μουσική και ήμουνα πάντα με ένα ψεύτικο όργανο στο χέρι μέχρι να ανακαλύψω τα αληθινά όργανα και να ταυτιστώ μαζί τους.Δεν πήγα ποτέ σε δάσκαλο για να μάθω πως παίζεται το Ακορντεόν, όσο ήμουνα παιδί, αλλά το ανακάλυπτα κάθε μέρα μόνη μου και βλέποντας και άλλους να παίζουν Ακορντεόν.Είμαι πρακτικός και όχι θεωρητικός τύπος στην μάθηση. Στη μουσική γλώσσα το λέμε και “Μουσικό αυτί”.Μου αρκεί να ξέρω τη μελωδία και κατόπιν παίζω κατευθείαν το μουσικό κομμάτι.

Είναι ταλέντο ή σκληρή δουλειά η μουσική;

Η μουσική είναι φαντασία, τρόπος έκφρασης, τέχνη και αυτοσχεδιασμός. Το αν έχει κάποιος άνθρωπος ταλέντο ή δεν έχει φαίνεται, κατά την γνώμη μου, από μικρή ηλικία. Ένα παιδί που έχει ταλέντο με τα κατάλληλα πρόσθετα μαθήματα γίνεται άριστος μουσικός. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή, επιμονή και προσπάθεια και αργότερα ο μουσικός θα απολαύσει τους κόπους που έσπειρε.

Έχετε συνθέσει μελωδίες σε πολλά είδη μουσικών. Σε μένα αρέσει πολύ “ Ο μαγεμένος πρίγκηπας”, ένα ταγκό με σπουδαίους συντελεστές, αλλά και το ρεμπέτικο τραγούδι “Η γαλανομάτα”.Δεν μπορώ να ξεχωρίσω το καλύτερό σας, είναι όλα μοναδικά και ξεχωριστά. Πως προέκυψε αυτή η μεγάλη γκάμα μελωδιών. Για εσάς προσωπικά ποιο είναι το αγαπημένο σας, αλλά και ο κόσμος ποιο αναζητά πιο συχνά;

Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο είδος που συνθέτω. Μου αρέσουν όλα τα είδη μουσικής.Τείνω πιο πολύ στο να συνθέτω ρεμπέτικα και χασάπικα κομμάτια γιατί με εκφράζουν πιο βαθιά στην ψυχή μου και στο “Είναι” μου. Όταν ήμουνα παιδί άκουγα μουσικές του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου και ίσως εμπνεύστηκα από αυτούς τους μεγάλους μουσικούς και μου βγαίνει να συνθέτω αυτό το είδος μουσικής πιο πολύ απ' όλα. Προσπαθώ να είμαι ευχάριστη στους ακροατές μου και να γράφω προσεγμένες μουσικές με ποιότητα για να μην κουράζω το κοινό με ένα είδος σύνθεσης. Το "γαλανομάτα", το "Κέρκυρά μου αγαπημένη ", το "Κόρη της Άνοιξης " το "ήταν όνειρο " και το "αγόρι με το μπερέ" είναι από τα τραγούδια που μου αρέσουν πολύ. Ο κόσμος έχει αγαπήσει το τραγούδι “Γαλανομάτα”, το “Κέρκυρά μου αγαπημένη” και “Τα λημέρια τα παλιά”.

Η Δισκογραφία σας μετράει ήδη τρία cd τα τραγούδια των οποίων έχουν αγαπηθεί από το κοινό και πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό τα εκπέμπουν καθημερινά στους δέκτες τους; Τη σηματοδοτεί το καθένα για σένα;

Τα cd μου είναι όλη η αγάπη μου για τη μουσική και τον κόσμο. Ευελπιστώ να συνεχίσω να κάνω κι άλλα τραγούδια, κι άλλα cd με δικές μου συνθέσεις μελλοντικά. Ο κόσμος, οι δικοί μου άνθρωποι με ενθαρρύνουν να συνεχίσω αυτό που άρχισα. Βλέπω μια στήριξη, μια ζεστασιά απ' όλους και συναντώ την αγάπη τους για τα τραγούδια που τους χαρίζω και αυτή η αγάπη στο πρόσωπό μου είναι η δύναμή μου να συνεχίσω να συνθέτω. Ραδιοφωνικοί σταθμοί όπως η ΕΡΑ Κοζάνης, το Sat radio με τον Ανδρέα Κατσαρό, το ράδιο Βερόνικα και άλλοι σταθμούς στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό από διάφορους μουσικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες όπως στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Γερμανία, Σουηδία και στην Αμερική στηρίζουν τα τραγούδια μου και τους είμαι ευγνώμων γι αυτό. Η δικαίωση ενός συνθέτη είναι να γνωρίσει τα τραγούδια του ο κόσμος, να τα αγαπήσει και να εκπέμπουν σε ραδιόφωνα.

Συνεργάζεσαι με σπουδαίους συνεργάτες για τους οποίους έχεις και σχέσεις φιλίας και σεβασμού.Θα θέλαμε να μας τους παρουσιάσεις.

Οι συνεργάτες μου είναι όλοι σπουδαίοι μουσικοί και υπέροχοι άνθρωποι.Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με τον Κυριάκο Γκουβέντα, καθηγητή μουσικής και εξαιρετικό βιολιστή, τον ενορχηστρωτή μου και φίλο μου Βασίλη Κασούρα, ο οποίος είναι επιπλέον και ψάλτης και και παίζει Λάουτο και είναι και ερμηνευτής πολλών τραγουδιών μου.Συνεργάτες μου είναι ένα από τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας Σαμίου, ο εξαίρετος φίλος μου Μανώλης Ζαχαρίου, ο Βαγγέλης Πασχαλίδης με το σαντούρι του, ο Γιάννης Μπαλιάκας με το Κλαρίνο του, ο Χρήστος Κουτσός με το Μπουζούκι του.Εξαιρετικά παιδιά, επαγγελματίες όλοι τους, καταξιωμένοι μουσικοί, εξαιρετικοί άνθρωποι, με ήθος, εργατικότητα, πάθος και ταπεινότητα στη ζωή του και απλοί στη δουλειά τους.Μαζί μας πάντα και οι λατρεμένες μου φίλες Δέσποινα Τσακίρη, το αηδόνι της Κέρκυρας και της Θεσσαλονίκης, η αγαπημένη μου Χαρά Λαγαρτζή με τους στίχους που μου χάρισε και την υπέροχη φωνή της, ο Γιάννης Βλάχος ο καλοσυνάτος φίλος μου συνθέτης, τραγουδιστής και κιθαρίστας, η Στέλλα Πόντικα με την κρυστάλλινη φωνή της. Με τους στίχους τους ντύνουν τα τραγούδια μου :ο Γιάννης Καλπάκης, η Βούλα Θεοδωριδου, ο Νίκος Νικολαΐδης, η αγαπημένη μου Αντιγόνη Μπεκιάρη και η εξαιρετική Χρύσα Λουλοπούλου.

Στη μουσική συνεργασία μεταξύ πολλών ατόμων ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο πάνω στο οποίο στηρίζεται η αγαστή αυτή σχέση και πως εσείς το καλλιεργείτε και το συντηρείτε αυτό στις συνεργασίες σας;

Η αγάπη γι αυτό που κάνεις και η θέληση για να συνεργαστείς.Το καλό και άψογο κλίμα φτιάχνεται απ’ όλες τις πλευρές μαζί με σεβασμό και κατανόηση.Αν έχεις όλα τα αυτά επιτυγχάνεται καλή συνεργασία με χαμόγελο. Τότε ανταλλάσσεις και απόψεις χωρίς εγωισμούς κι όλο αυτό συντελεί στο άριστο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Σας βλέπουμε και στιχουργό σε τραγούδια σας κ.Νταβατζή.Ποιος στίχος σας είναι χαραγμένος στην μνήμη σας και τη σημαίνει αυτός για εσάς.

Δεν συνηθίζω να γράφω στίχους. Πρέπει να με συγκινήσει κάτι πολύ για να γράψω και σπάνια το κάνω. Τους στίχους από το τραγούδι “Οι πενηντάρες” τους έγραψα σε μια ταβέρνα και τους τέλειωσα στην Κέρκυρα με τη βοήθεια της Δέσποινας Τσακίρη και του Σπύρου Μπαλανίκα. Μουστοίχισε ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη και μετά από δύο μέρες από το θάνατό του άρχισα να γράφω τον πρώτο στίχο για το τραγούδι “ Ένα τραγούδι για τον Μίκη” και στη συνέχεια με βοήθησε η Αντιγόνη Μπεκιάρη να το τελειώσουμε.

Ποια από τα στοιχεία την προσωπικότητάς σας βοήθησαν να κάνετε αυτά τα μεγαλόπνοα μουσικά σχέδια πραγματικότητα;

Όλα οφείλονταιστο οικογενειακό μου περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αγάπη, η ευτυχία και ο ρομαντισμός στο σπίτι μας. Όλα αυτά είναι βασικοί παράγοντες που βίωσα και βιώνω καθημερινά μέχρι τώρα, είναι ένα μείγμα και μια πετυχημένη συνταγή της μέχρι τώρα δουλειάς μου που βγαίνει από την ίδια την ψυχή και το χαρακτήρα μου.Σας ευχαριστώ για την ωραία συνέντευξη.

 

Συνεργάτες της Δέσποινας Νταβατζή μιλάνε για την ίδια και τα κοινά τους μουσικά βαδίσματα:

Γιάννης Βλάχος, τραγουδιστής- Συνθέτης

Υπήρξε ευχάριστη και ενδιαφέρουσα η μουσική μου συνάντηση με την πολυτάλαντη συνθέτρια Δέσποινα Νταβατζή. Με εντυπωσίασε ο τρόπος που συνθέτει και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους μεγάλους του είδους.Της εύχομαι τα καλύτερα.

Ανδρέας Κατσαρός, Μουσικός παραγωγός Sat radio στην εκπομπή "Μουσικες Ανατροπες"

Η Δέσποινα Νταβατζή είναι μια υπέροχη μουσικός που οι συνθέσεις της με τη συνοδεία του αγαπημένου της ακορντεόν, πάντα μας προκαλούν και μας βγάζουν συναισθήματα.Αξίζει να γνωρίσουν το έργο της όσοι έχουν ποιοτικά μουσικά κριτήρια.

Χαρά Λαγαρτζή, Ερμηνεύτρια και Στιχουργός

Τη Δέσποινα τη γνώρισα μέσα από τη χορωδία Πετρανών με χοράρχη τον.Κ Δασκαλόπουλο. Έντυνε μελωδικά κάθε μας πρόβα,μεχρι που κάποια στιγμή η Δέσποινα μου ζήτησε να συμμετάσχω ερμηνευτικά στο πρώτο της cd. Η Δέσποινα είναι ένα άκρως ταλαντούχο πλάσμα,οι συνθέσεις τις βγαίνουν τόσο αβίαστα δίνοντας καρδιά και ψυχή σε αυτές. Το ακορντεόν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού της ,είναι το μέσο ,για να εκφράσει σε νότες την ομορφιά της ψυχής της. Γιατί εκτός από ταλαντούχα μουσικοσυνθέτης, είναι ένας υπέροχοςάνθρωπος. Η Δέσποινα είναι αυθεντική, αγνή ψυχή γεμάτη καλοσύνη.Είναι "Αστέρω" όπως πάντα χαριτολογώντας τη φωνάζω. Μας έχει καταπλήξει αμέτρητες φορές , είμαι σίγουρη ότι μελλοντικά έχουμε να περιμένουμε ακόμη περισσότερες όμορφες συνθέσεις της.

Χρυσούλα Λουλοπούλου ,Στιχουργός- Συγγραφέας

Η Δέσποινα Νταβατζή είναι μια σπουδαία σύγχρονη συνθέτρια με τεράστια γκάμα τραγουδιών στο ενεργητικό της, από παραδοσιακά ως ταγκό. Όταν της πρωτοέστειλα στίχους μου, με μια απίστευτη ευκολία είπε το "ναι" στη συνεργασία μας. Η προθυμία της, η αμεσότητα της, η απόλυτη αφοσίωσή της στη σύνθεση με έκαναν να την εκτιμήσω πολύ ως άνθρωπο, πέρα από μουσικό. Το αγαπάει το τραγούδι, το ζει, το έχει στη ζωή της όπως τον αέρα και τον ήλιο. Σεμνά και ταπεινά δημιουργεί μικρά αριστουργήματα από αυτά που χρειάζεται η καλή ελληνική - και όχι μόνο - μουσική για να κληροδότημα στις επόμενες γενιές.

Αντιγόνη Μπεκιάρη, Στιχουργός

Όσα και να πει κάποιος για τη Δέσποινα Νταβατζή θα είναι λίγα μπροστά σε ότι αισθάνεται. Ένα τεράστιο πηγαίο ταλέντο ζει μέσα στην ψυχή της και με απίστευτη ευκολία όλο αυτό μετατρέπεται σε μοναδικές μελωδικές περιπλανήσεις. Αν κάποιος στίχος της αρέσει και είναι μεγάλη μου τιμή που έχει ξεχωρίσει και μελοποιήσει τόσα δικά μου ποιήματα, τότε οι περιπλανήσεις αυτές περνούν σε άλλη διάσταση. Είμαι πολύ τυχερή που συνεργάζομαι μαζί της γιατί εκτός από υπέροχος καλλιτέχνης είναι και θαυμάσιος άνθρωπος.

Νίκος Ι. Νικολαϊδης, Δημοσιογράφος - Στιχουργός

Με την Δέσποινα Νταβατζή, δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Έχουμε όμως μιλήσει άπειρες φορές εκ του μακρόθεν, έτσι ώστε να μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι πρόκειται για έναν καλοπροαίρετο, ευγενέστατο, καλόκαρδο, έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τη Δέσποινα Νταβατζή και να γράψει τη μουσική σε στίχους μου, για αρκετά τραγούδια. Η δεξιοτεχνία της στο ακορντεόν, η ευαισθησία στο παίξιμο, αλλά και η ευρηματικότητα της στη σύνθεση, έκανε και φυσικά κάνει τα τραγούδια της να ξεχωρίζουν και να κερδίζουν την αγάπη και τη στήριξη όλων. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κυκλοφόρησε τρία cd και μάλιστα με τη συνεργασία εκλεκτών μουσικών. Παράλληλα, η Δέσποινα Νταβατζή, ανακαλύπτει, ενθαρρύνει, συμπαραστέκεται και προβάλλει νέα φωνητικά και ταλέντα και στιχουργούς. Τραγουδίστριες που ξεκίνησαν πλάι της, διαγράφουν άριστη επαγγελματική πορεία. Δεν νομίζω να χρειάζονται περισσότερα λόγια για την αγαπητή μου Δέσποινα. Τα τραγούδια της μιλάνε από μόνα τους! Η συνεχής παρουσία της σε ζωντανές κοινωνικοπολιτιστικές εκδηλώσεις, δηλώνει την αναγνώριση και την καταξίωσή της σαν άνθρωπο, σαν μουσικό, σαν συνθέτρια!

Στέλλα Πόντικα Ερμηνεύτρια- Ηθοποιός

Όταν το μεράκι αποδεικνύεται ευφυΐα, οι ακροατές μόνο ευχάριστες μουσικές εκπλήξεις μπορούν να περιμένουν από την κυρία Δέσποινα Νταβατζή. Την Δέσποινα, ως μουσικό, θα την αποκαλούσε κανείς "πιστό υπηρέτη " του πενταγράμμου, πάνω στο οποίο συνδυάζει με ξεχωριστό τρόπο νότες, στίχους συναισθήματα και εικόνες και μας ταξιδεύει μαγικά και μοναδικά.

Δέσποινα Τσακίρη, Ερμηνεύτρια

Η Δέσποινα Νταβατζή είναι μια ολοκληρωμένη μουσικός με σπάνια παιδεία και εξαιρετική προσωπικότητα. Αυτό που την ξεχωρίζει σαν συνθέτρια είναι ότι έχει την δυνατότητα να γράφει από λαϊκά και ρεμπέτικα μέχρι ροκ και ηπειρώτικα μουσικά κομμάτια. Το μουσικό μας ταξίδι ξεκίνησε πριν 2 χρόνια και είναι γεμάτο από υπέροχες στιγμές. Έχω την χαρά να συμμετέχω στο 2ο cd "Γυάλινες θάλασσες" και τώρα στις "Μελωδίες καρδιάς" με τραγούδια ποιοτικά που πραγματικά αξίζουν να ακούγονται στο ραδιόφωνο. Δέσποινα, σε ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες την ευκαιρία να ερμηνεύσω τις Μελωδίες σου κι εύχομαι να κρατήσει για πολλά πολλά χρόνια η συνεργασία και η όμορφη φιλία μας!

 

*ΗΔέσποινα Νταβατζή κατοικεί και εργάζεται στην Κοζάνη. Ξεκίνησε τη μουσική από οκτώ χρονών όπου ήταν αυτοδίδακτη στο Ακορντεόν, την Μελόντικα και τη Φυσαρμόνικα. Συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις του οικοτροφείου Αγίου Στυλιανού Κοζάνης, όπου άρχισε και προσέφερε αφιλοκερδώς τις μουσικές της υπηρεσίες. Οι πρώτες της σπουδές ήταν στο ωδείο Καγκαρά στην Κοζάνη.Παίζειεπίσης μαντολίνο, Τζουρά, μπαγλαμά και πιάνο. Το 1991 έγραψε την πρώτη της μουσική σύνθεση με τίτλο "Τα πορφυρά χρώματα". Από το 2006 συνοδεύει μουσικά με το ακορντεόν τη χορωδία του Ερυθρού Σταυρού, τη χορωδία του ΚΑΠΗ Κοζάνης, τη χορωδία Μικρασιατών Κοζάνης, τη χορωδία του ΚΑΠΗ Βελβεντού και τη χορωδία του μορφωτικού συλλόγου Πετρανών. Εργάστηκε για δυο χρόνια ως δασκάλα αρμονίου στο μουσικό ωδείο Σιάτιστας Κοζάνης. Το πρώτο της cd " Ένα μπουκέτο τραγούδια", με δώδεκα συνθέσεις της κυκλοφόρησε σε παραγωγή CDWAY το 2018. Δημιούργησετομουσικό συγκρότημα "οι εν-τεχνη". Το Σεπτέμβρη του 2021 έγινε πραγματικότητα και το δεύτερο προσωπικό της cd με τον τίτλο "γυάλινες θαλασσες" με 14 τραγούδια .Το τρίτο της προσωπικό cd με τίτλο "μελωδίες καρδι;aς" κυκλοφόρησε το Μάιο του 2022.

 

Βάια Λαμπροπούλου για το www.kozani.tv 

 

 

 

 

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).