kozanitvbanner1363x131pix

MediRenatus834

MediaHome834p

1

b834pix

ecofloor230

pantelidisGIF834pix

asepop 2021 a

artinhouse2

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

noisi1

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας με ομιλητή τον Πέτρο Ταταρίδη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Νόντα Στολτίδη

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Την Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας

με ομιλητή τον Πέτρο Ταταρίδη και τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Νόντα Στολτίδη.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Πέτρου Ταταρίδη δημοσιεύονται παρακάτω:

«Φίλες και φίλοι

Σε όλη την προεκλογική περίοδο επιδιώξαμε να ανοίξουμε μια πλατιά συζήτηση με ουσιαστικούς όρους, για το τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, τις οποίες κάποιοι προσπαθούν ηθελημένα να τις υποβαθμίσουν, σαν μια απλή σύγκριση κάποιων «αυτοδιοικητικών προσώπων», μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Επιδιώξαμε όλες αυτές τις μέρες με θεματικά άρθρα υποψηφίων μας, με ανακοινώσεις για επίκαιρα προβλήματα της πόλης μας, με τις περιοδείες και επισκέψεις μας σε όλα τα χωριά και σε όλες τις υπηρεσίες, σε όλα τα ορυχεία και τους ΑΗΣ της ΔΕΗ να φέρουμε στην επιφάνεια όσο το δυνατόν περισσότερα λαϊκά προβλήματα, ανησυχίες των κατοίκων, προβληματισμούς και σκέψεις.

Εκτιμήσαμε ότι όλα αυτά θα ήταν καλό να τα ακούσει από πρώτο χέρι και ο κάτοικος της Εορδαίας και σε ένα ντιμπεϊτ των δυο υποψηφίων. Πήραμε αρκετά τηλέφωνα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο γραφείο του απερχόμενου δήμαρχου. Ολοι στα λόγια ήταν υπέρ μια τέτοιας συζήτησης και τελικά κανείς δεν έπαιρνε καμιά πρωτοβουλία. Στο τέλος θέσαμε το ζήτημα να γίνει έστω δημόσια αυτή η συζήτηση, είτε εδώ μέσα στην πλατεία, σε ένα άλλο χώρο με συντονιστές τοπικούς δημοσιογράφους. Ούτε σ΄ αυτό υπήρξε ανταπόκριση.

Θέτουμε λοιπόν το εξής ερώτημα: Γιατί αυτή η βουβαμάρα; Γιατί να πάμε στις εκλογές έτσι στα μουλωχτά, χωρίς αντιπαράθεση των θέσεων, των επιχειρημάτων με ένα ζωντανό διάλογο; Είναι ασέβεια προς τους πολίτες της Εορδαίας αυτό που γίνεται…

Εμείς εκτιμάμε ότι η απάντηση είναι μια: Όταν εφαρμόζεις μια αντιλαϊκή πολιτική (και αυτό έκανε η ενωμένη Εορδαία με τον Πλακεντά δήμαρχο) δεν θέλεις την αντιπαράθεση, δεν επιδιώκεις τον διάλογο, βολεύουν οι συνεντεύξεις-μονόλογοι

Τι πρέπει να κάνει ο λαός της Εορδαίας στις 8 Οκτώβρη;

Τι θα κάνει ο καθένας που νιώθει οργή και αγανάκτηση όταν βλέπει τις εικόνες με την πλημυρισμένη Θεσσαλία, πιο πριν τον καμένο Έβρο και μια σειρά περιοχές της χώρας μας που το κράτος και η τοπική διοίκηση άφησαν το λαό στην μοίρα του;

Θα περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Θα προσευχόμαστε μην έρθει και στην περιοχή μας μια τέτοια κακοκαιρία ;

Εμείς λέμε ένα καθαρό όχι. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Έτσι λοιπόν η ανάδειξη του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ψηφοδέλτιο νίκης μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Πάμε αλλιώς λοιπόν, να αναλάβουμε την δημοτική αρχή, να αναδείξουμε περισσότερους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που, μαζί με τον λαό, θα παλεύουμε για τις δικές τους ανάγκες, τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Φίλες και Φίλοι

Όλες αυτές τις εβδομάδες ακούσαμε, διαβάσαμε τις δημόσιες τοποθετήσεις του απερχομένου δημάρχου.

Τι μας είπε εν ολίγοις ο κ. Πλακεντάς: ότι την προηγούμενη τετραετία λόγο του κορονοιού και της απολιγνιτοποίησης δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν αυτά που θα ήθελαν. Ότι αισθάνονται όμως δικαιωμένοι με την παράταση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και οτι είναι περήφανοι για τις πρωτοποριακές μεθόδους της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Ότι έχουν στο συρτάρι 13 προτάσεις επενδυτών, όμως αργεί η κυβέρνηση να ορίσει το πώς θα λειτουργήσουν το ΒΙΟΠΑ. Επιπλέον θα γίνουν τα επόμενα χρόνια αναπλάσεις στο κέντρο της Πτολεμαΐδας και θα στηριχτούν οι τοπικές κοινότητες που δεν κατάφεραν όσα θα ήθελαν.

Ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από τις διακηρύξεις;

Προσπαθούν με έντεχνο τρόπο να κρύψουν την γύμνια μιας αντιλαϊκής πολιτικής η οποία ετοιμάζει κέρδη για τις μεγάλες επιχειρήσεις και κάτι ψίχουλα για τους πολλούς.

Ας σκεφτούμε ορισμένα πράγματα:

Ο ισχυρισμός τους για την απολιγνιτοποίηση ήταν ότι ήταν βίαιη, πρόχειρη, χωρίς να έχει προετοιμαστεί καλά ή το ίδιο το γεγονός ότι η χώρα μας συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κατέστρεψε και καταστρέφει την δυνατότητα να αξιοποιεί μια πηγή ενέργειας, που σήμερα υπάρχουν και όλες οι τεχνολογικές δυνατότητες να περιοριστεί σημαντικά η ρυπαντική βλάβη.

Το θέμα είναι δηλαδή αν ο θάνατος μας είναι γρήγορος ή είναι αργός; Και μετά όλοι αυτοί κλαψουρίζουν για την μείωση του πληθυσμού για την φυγή των νέων από την πόλη και την περιοχή μας;

Δεν μας λένε καταρχήν ότι σήμερα όλο το νομοθετικό πλαίσιο στηρίζει τους επενδυτές έτσι ώστε βάζοντας και αυτοί κάτι ελάχιστα να βγάλουν μεγάλα κέρδη.

Επίσης δεν λένε οτι όλα αυτά θα γίνουν πάνω στα τσακισµένα εργασιακά δικαιώματα και με μισθούς στο ύψος του κατώτατου μισθού. Αυτές οι προτάσεις λοιπόν δεν μπορουν να ανακόψουν την σημαντική μείωση του πληθυσμού που θα έχει ο δήμος μας τα επόμενα χρονιά.

Έρχεται βαρύς χειμώνας τα επόμενα χρόνια και πρέπει να διαμορφωθεί στην περιοχή μας και ένα κίνημα αλληλεγγύης και στήριξης των οικογενειών που δεν θα τα βγάζουν πέρα εύκολα. Και σε αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να λειτουργήσει και ο Δήμος της Εορδαίας. Εμείς δεσμευόμαστε να το παλέψουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο τα επόμενα χρόνια

Φίλες και φίλοι όλο αυτό το διάστημα μέσα από τις εκδηλώσεις μας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας:

Θα διεκδικήσουμε

  • Κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να καλυφθούν χωρίς καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη όλα τα αναγκαία έργα στο δήμο μας.
  • Να παρεμποδιστεί μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα η νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης.
  • Θέλουμε το δήμο αρωγό στις διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις για μέτρα προστασίας από την κλιμακούμενη ακρίβεια και φτώχεια.
  • Να εμποδιστεί η επέλαση της πράσινης καπιταλιστικής ανάπτυξης που με όχημα την απολιγνιτοποίηση στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μετατρέπει την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα και υποβαθμίζει περαιτέρω το περιβάλλον και τις ζωές μας.
  • Να παραμείνει σε λειτουργία η 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, να συνεχίσουν τη λειτουργία του οι υπόλοιποι ΑΗΣ, διασφαλίζοντας σταθερές θέσεις εργασίας.
  • Να αξιοποιηθούν όλες οι μορφές ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον με κριτήριο τις ανάγκες του λαού.
  • Ταυτόχρονα να διεκδικούνται ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς ιδιαίτερα των εργολαβικών και οχταμηνιτών.
  • Να τηρούνται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα συνεργεία τεχνικών έργων του δήμου.
  • Παλεύουμε να φτάσει η τηλεθέρμανση σε όλες τις τοπικές κοινότητες με καύσιμο το λιγνίτη για να είναι φτηνή.
  • Είμαστε ενάντια στην μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους και τις περιφέρειες σε ότι αφορά τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία.
  • Διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού και ελεύθερου χώρου, όλα τα νηπιαγωγεία να στεγάζονται σε σύγχρονα δημόσια κτήρια που πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτές τις ηλικίες.
  • Διεκδικούμε την φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας με νέους παιδικούς σταθμούς.
  • Την λειτουργία του κέντρου διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας για ΑμΕΑ χωρίς καμία επιπλέον καθυστέρηση, την κάλυψη όλων των αναγκών τους με κοινωνικές υπηρεσίες, την προσβασιμότητα, τους ελεύθερους χώρους.
  • Σηκώνουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, την μάστιγα που έχει πάρει σοβαρότατες διαστάσεις στην περιοχή μας.
  • Διεκδικούμε το συνολικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση από το κράτος όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Να μην πλημμυρίζει με την πρώτη νεροποντή η πόλη μας.
  • Επιβάλλεται αυξημένη κρατική χρηματοδότηση και υποδομές για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και σωματεία που οργανώνουν αυτές τις δραστηριότητες.
  • Την προστασία του περιβάλλοντος, της ατμόσφαιρας, του νερού, του πρασίνου, των ελεύθερων χώρων.
  • Οργανώνουμε μαζί με τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία την πάλη ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών πάρκων, σε περιοχές του δήμου μας, όπως γίνεται τώρα στο Άσκιο και το Βέρμιο.
  • Διεκδικούμε την διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματιών.
  • Η πρόταση μας για τις τοπικές κοινότητες είναι πρώτα απ’ όλα να στηριχτεί ο βιοπαλαιστής αγρότης που παλεύει με τα θηρία των εμποροβιομηχάνων που του αυξάνουν το κόστος. Επίσης η διεκδίκηση έργων (αρδευτικών κ.α.) όχι ψαχουλεύοντας, αν περισσεύει μονο κανένα κονδύλι από το ΕΣΠΑ και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και με διεκδικήσεις μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής από το κράτος, την περιφέρεια.
  • Ανακούφιση για τις τοπικές κοινότητες σημαίνει ο αγώνας για να έχει δουλειά με δικαιώματα ο νέος και η νέα.
  • Να επεκταθεί σε όλα τα χωριά η τηλεθέρμανση, με καύση του λιγνίτη από την 5η μονάδα όμως μέχρι τότε να επιδοτηθούν τα ξύλα, το πετρέλαιο, τα πέλετ, ούτως ώστε να μειωθεί το κόστος θέρμανσης.
  • Ανακούφιση των τοπικών κοινοτήτων σημαίνει να αποκατασταθούν μια σειρά βλάβες σε δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, εκεί που υπάρχουν παλιά να αντικατασταθούν με νέα αναβαθμισμένα, σύγχρονα που πληρούν τις προδιαγραφές, εξασφάλιση της καθαριότητας, του πρασίνου, των υποδομών.
  • Ανακούφιση για να μιλήσουμε και με παραδείγματα σημαίνει να μην πλημυρίζει ο κάμπος της δυτικής Εορδαίας με την πρώτη νεροποντή, να δουλεύει η αντλία για να μπορεί να ποτίζει το χωράφι του ο αγρότης στα Κομνηνά, να έχει καθαρό νερό χωρίς αμίαντο στο Μεσόβουνο ο κάτοικος, να έχει ασφαλές οδικό δίκτυο στον άξονα Δροσερό-Γαλάτεια-Ολυμπιάδα, να υπάρχουν.
  • Να ξαναφτιαχτούν οι παιδικές χαρές στα χωριά που ξηλώθηκαν και παραμένουν ξηλωμένες και δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.
  • Να στελεχωθεί με προσωπικό το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες για τους ηλικιωμένους και ανήμπορους στα χωριά μας.

 

Κάποιοι μπορεί να μας πουν ότι όλα αυτά δεν είναι ρεαλιστικά.

Εμείς απαντάμε: όλα αυτά και ρεαλιστικά είναι, και κατακτήθηκαν, και μάλιστα στον 3ο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στο δήμο Πάτρας, με κομμουνιστή δήμαρχο, τον Κώστα Πελετίδη και μια αποφασισμένη λαϊκή πλειοψηφία.

Είναι ρεαλιστικά και αναγκαία για το λαό και απαιτούν συγκρούσεις και αγώνες.

Γι’ αυτό το λέμε και σαν κεντρικό σύνθημα της εκλογικής μας εκστρατείας:

Μαζί με το λαό στους αγώνες, για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, στον ίδιο δρόμο της τιμής και του αγώνα. Γιατί απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», με οργάνωση, συλλογική δράση και αλληλεγγύη.

Πάμε λοιπόν δυνατά! Αγωνιστικά! Για να έρθει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στους εργαζόμενους της πόλης μας!

Με τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού και δω στην Εορδαία, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, να είναι πάρα πολύ ψηλά!

Πάμε λοιπόν, στη μία βδομάδα που απομένει, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες της Εορδαίας στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

 

 

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).