Γρεβενά: Μαίνεται η πυρκαγιά στον πυρήνα της Βάλια Κάλντα – Περιορίστηκε σε δύσβατη πλαγιά (video & photos)
Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα, καίγοντας δασική
έκταση σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο.
Παρά το γεγονός ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να την περιορίσουν σε μια απότομη πλαγιά, η φωτιά παραμένει ενεργή και οι άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.
Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν δύο ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, αν και λόγω νεφώσεων οι εναέριες ρίψεις διακόπηκαν προσωρινά.
Σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν περάσματα για να πλησιάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.
Όπως μεταδίδει από την περιοχή ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Νασιάδης, το μέτωπο μαίνεται μεταξύ Μηλιάς Μετσόβου και Κρανιάς Γρεβενών.
Τα πεζοπόρα τμήματα έδωσαν ολονύχτια μάχη για να αποτρέψουν τη φωτιά να περάσει την κορυφογραμμή, ενώ από το πρωί η πυρκαγιά κατεβαίνει δύσβατη πλαγιά βρίσκοντας καύσιμη ύλη που δημιουργεί νέες μικροεστίες.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Περιβολίου Γρεβενών. Επιχειρούν 42 #πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων της 5ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 5 οχήματα, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 22, 2025
ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr
ΠΗΓΗ video & photos: FB Κοινότητα Περιβολίου Γρεβενών