Διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 30 Μαρτίου: Πόσο ελεύθερη είναι η δημοσιογραφία σήμερα; | Συμμετέχουν: Κώστας Αρβανίτης , Στέλιος Κούλογλου, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Πάσχος Μανδραβέλης, Γιάννα Παπαδάκου, Γιάννης Δερμεντζόγλου, Ιωάννα Κωσταρέλλα
Με αφορμή τους αυξανόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, την αύξηση της αδιαφάνειας και της λογοκρισίας
αλλά και πρόσφατα παραδείγματα κακοποίησης των δημοσιογράφων, η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 18.30, διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Ελευθερία του Τύπου και ΜΜΕ».
Η συζήτηση έχει στόχο να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα της επικαιρότητας όπως πόσο ελεύθεροι είναι οι δημοσιογράφοι να κάνουν τη δουλειά τους; Ποιος είναι ο ρόλος των ιδιωτικών και κυβερνητικών παρεμβάσεων στις απόπειρες περιορισμού της πολυφωνίας; Πως αντιμετωπίζονται από την ΕΕ οι απόπειρες περιορισμού της πολυφωνίας και η χειραγώγηση της ενημέρωσης;
Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Στέλιος Κούλογλου, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κανελλόπουλος, Πάσχος Μανδραβέλης και Γιάννα Παπαδάκου, ο σκιτσογράφος Γιάννης Δερμεντζόγλου, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Ιωάννα Κωσταρέλλα, και ο διευθυντής ερευνών της Palmos Analysis, Πασχάλης Τεμεκενίδης, που θα παρουσίασει σχετική έρευνα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Facebook, αλλά και από το Tvxs.
ΠΗΓΗ: tvxs.gr
Δημοσιεύτηκε από Syriza European Parliament στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021