Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος | Καθηγητής Παθολογίας - Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: "Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια, είναι τα όπλα μας απέναντι στην Covid-19" (Ηχητικό)
«Δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν τα παιδιά - Πρέπει να εμβολιάζονται οι οικονομικά ενεργοί πολίτες».
«Είμαστε σε πόλεμο με τον κορωνοϊό. Για να μη γίνουν μεγαλύτερες οι θυσίες και οι απώλειες από το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, απαιτείται η τήρηση των μέτρων προστασίας, η επιτάχυνση του εμβολιασμού και η τήρηση αυστηρών κανόνων κατά την είσοδο των τουριστών», είπε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη, ο καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος.
«Τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια, αλλά ένα επίτευγμα της επιστήμης που αποτελεί ισχυρό εργαλείο απέναντι στον κορωνοϊό. Δεν χρειάζεται η κριτική ανάλυση θεωρητικών πλευρών των παρενεργειών από τα εμβόλια. Αν δεν ζήσουμε, δεν πρόκειται να δούμε τις απώτερες επιπτώσεις των εμβολίων. Λυπάμαι που το λέω αλλά είμαστε σε πόλεμο και κάθε προοδευτικός άνθρωπος, πρέπει να εμβολιαστεί και να παροτρύνει κι άλλους.
Τα εμβόλια αποτελούν «όπλο» της επιστήμης, αγαθό για την κοινωνία και τους φτωχούς ανθρώπους για να μπορούν να πηγαίνουν στις δουλείες τους χωρίς να κινδυνεύουν να νοσήσουν. Τα εμβόλια δεν είναι για τους πλούσιους και πρέπει η εκκλησία, τα κόμματα και όλοι οι προοδευτικοί φορείς να προπαγανδίσουν τον εμβολιασμό.
Επίσης το ιατρικό σώμα, πρέπει να καταγράφει αμερόληπτα και με ειλικρίνεια τις παρενέργειες των εμβολίων. Ο ΕΟΔΥ οφείλει να ανακοινώνει τα διάφορα περιστατικά χωρίς φόβο για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Δεν είναι η αλήθεια που ανακόπτει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αλλά οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις της πολιτείας.
Έχω υπόψη μου άνθρωπο του υπουργείου, ο οποίος υπέστη οξεία κώφωση μετά το εμβόλιο της Pfizer. Δεν μπορούμε να το κρύψουμε ότι μια από τις παρενέργειες που μελετά το αμερικανικό υπουργείο υγείας, είναι η οξεία κώφωση. Ήμουν στην επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνυσης και παραιτήθηκα γιατί δεν ανακοινώνονταν τίποτα. Δεν πρέπει να αποκρύπτονται οι παρενέργειες των εμβολίων και να τις μαθαίνουμε από την προπαγάνδα των αντιεμβολιαστών».
Ο κ Βλαχογιαννόπουλος τόνισε ότι απαιτείται ο εμβολιασμός για όλους τους ανθρώπους άνω των 30 ετών που είναι εργασιακά και κοινωνικά δραστήριοι, και αναλόγως του τρόπου ζωής τους οι άνθρωποι ηλικίας από 20 μέχρι 30 ετών.
«Τα παιδιά δεν χρειάζεται. Δεν παίζεται εκεί το παιχνίδι, αλλά στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό».
Σχετικά με τον φόβο αδυναμίας κάλυψης των εμβολίων απέναντι στη νέα μετάλλαξη, του στελέχους Δέλτα, σημείωσε ότι τα εμβόλια προσφέρουν κάλυψη σε ποσοστό περίπου 70%. «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νοσήσουν ήπια όσοι έχουν εμβολιαστεί. Γι’ αυτό το λόγο, ήδη μελετάται η τρίτη αναμνηστική δόση και ίσως ένα τροποποιημένο εμβόλιο».
ΠΗΓΗ: www.avgi.gr